Смажені кальмари з овочами

Смажені кальмари з овочами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Отже, почнемо, якщо є китайська сковорідка вок, чудово, але і будь-яка глибока сковорода підійде. Розігріваємо сковороду, попередньо заливши оливкова і кунжутне масло, коли масло починає кипіти, кидаємо туди наших кальмарів, вже разделанных і порізаних крупною соломкою.

Потім додаємо мелений імбир, соєвий соус, цукор і все, що в списку інгредієнтів для соусу. Обсмажувати чотири хвилини. Потім перекласти зі сковороди кальмари на тарілку. Відкласти поки в сторону.

У тій же сковороді- “вок”, де били кальмари, овочі, зазначені в рецепті, нарізати і обсмажувати близько двох хвилин. Можна додати столову ложку масла. Овочі краще різати смужками і крупно, щоб вони не перетворилися на кашу. Зелений лук теж ріжемо крупно, по 3-4 див.

Коли овочі злегка підрум’яняться, викласти до них суміш смажених кальмарів і тушкувати все до готовності. При необхідності, за смаком посолити.

Сервірувати смажені кальмари і овочі краще з рисом. Приємного апетиту!