Якщо хочеться побалувати себе чимось смачним і корисним, то сирники відмінно підійдуть. Це справжній смак дитинства! До того ж сирники не шкодять фігурі.
Інгредієнти
Сир – 300 грамів | |
Яйце – 1 штука | |
Цукор – 3 чайні ложки | |
Сіль – 1 щіпка | |
Рослинне масло – 1-2 столові ложки | |
Борошно – 4 столові ложки |
Для сирників краще взяти сир сухий за текстурою, або віджати зайву воду. В іншому випадку тісто вийде рідким і буде складно формувати сирники.
Покроковий рецепт
Виделкою розтираємо сир, прибираємо всі грудки. Можна скористатися блендером, тоді тісто буде ще більш пухнастим.
Додаємо яйце, цукор, сіль і 3 столові ложки борошна і ретельно вимішуємо однорідне тісто.
Поверхня присипаємо борошном. Тісто викладаємо і обвалюємо в борошні, щоб не прилипало до рук. Формуємо ковбаску з тіста діаметром близько 6 сантиметрів. Ножем відрізаємо шматок товщиною 2 см і з нього руками формуємо сирник. Шматок, з якого формуємо сирник, потрібно гарненько пром’яти в руках, покатати між долонь, сформувати рівний кульку, щоб не було ніяких тріщин та дірок в тесті. Потім цю кульку акуратно приплюснути за допомогою ножа на поверхні столу або обробної дошки.
Розігріваємо олію на середньому вогні і викладаємо сирники. Підсмажуємо з обох сторін приблизно по 5 хвилин.
Даємо страві трохи охолонути, так вони стають смачніше! Додаємо за смаком улюблені топінги, сиропи або згущене молоко і насолоджуємося.