Обсмажені стейки зубатки в імбирно-соєвому маринаді
Інгредієнти
Стейки зубатки – 4 шт. | |
Соєвий соус – 100 мл | |
Корінь імбиру – 2 див. | |
Коріандр – 1 ч. л. | |
Чорний перець – ½ ч. л. | |
Рослинна олія – 2 ст. л. | |
Крохмаль картопляний – 1 ч. л. |
Чесно кажучи, коли я в перший раз спробувала зубатку, то була дуже розчарована. На вигляд дуже красива філе виявилося зовсім несмачним і з дивним присмаком. Але от свекруха знову купила стейки, вже правда фасовані і запаковані в плівку, кожен окремо. Викидати шкода, але згадуючи попередній досвід я була не в захваті. Але що ж може врятувати будь-яку страву – звичайно ж правильний маринад. І так пробуємо – імбирно-соєвий маринад. Чи зможе він врятувати моє перше враження – подивимося
Покроковий рецепт
1. Шматочок імбиру очищаємо, натираємо на дрібній тертці. У мисці змішуємо соєвий соус, натертий імбир, чорний перець, коріандр і рослинне масло.
2. Кладемо в маринад стейки зубатки, добре втираємо в маринад м’ясо і ставимо на 1 годину в холодильник для маринування.
3. Обсмажуємо стейки на олії на добре розігрітій сковороді.
4. Маринад не викидаємо, а робимо з нього соус: крохмаль розводимо невеликими кількістю маринаду, так щоб не було грудок. Додаємо крохмаль до іншої частини маринаду, ставимо на вогонь і варимо до загустіння.
5. Подаємо стейки зубатки під імбирно-соєвим соусом.
P. S. Дійсно, вийшло дуже ніжне, ароматне блюдо!