Девіз десерту – смачно, швидко і з користю!
Інгредієнти
Яблуко – 2 штуки | |
Яйце – 1 штука | |
Цукор тростинний – 30 гр можна використовувати буряковий | |
Борошно – 80 гр | |
Молоко – 100 мл | |
Розпушувач – 1/2 ч. л. | |
Соняшникова олія – за смаком для обсмажування | |
Мелена кориця – за смаком | |
Цукрова пудра – за смаком |
Для приготування десерту необов’язково бути шеф-кухарем. Смачне ласощі може зробити кожен, не витративши на це багато сил і часу. Головне – це бажання порадувати себе і близьких. Уявляю Вашій увазі звичайне на перший погляд блюдо, яким Ви зможете насолоджуватися приємним ввечері за чашкою чаю або кави. Простий рецепт, але скільки гастрономічного задоволення!
Покроковий рецепт
Приготуйте продукти: яблука помийте під проточною водою, просійте борошно, відміряйте потрібну кількість цукру, молока і розпушувача.
Покладіть в глибоку миску яйце, цукор і трохи підігріте молоко. Акуратно перемішайте віночком або міксером.
В отриману масу акуратно, по частинах введіть борошно. Заважайте ретельно, щоб не залишилося грудочок.
Видаляємо з яблук середину (я це роблю ножем, але можна і спеціальним пристосуванням – як кому зручно), очищаємо від шкірки. Потім нарізаємо яблучка на часточки потрібного вам розміру. Мені зручніше робити половинки, так як їх потім простіше їсти) Складаємо часточки в миску, присипаємо зверху корицею за смаком і ретельно перемішуємо, щоб спеція рівномірно розподілилася.
Кожну часточку мачає в клярі з двох сторін.
На середньому вогні з невеликою кількістю олії обсмажуємо яблука з обох боків до рум’яної скоринки.
Десерт готовий!