Пакетики желе приготувати згідно до інструкції, яка додається разом з упаковкою. Замішане желе і поставити в холодильник до абсолютного застигання. Краще розбавляти желе трохи меншою кількістю води для збільшення його щільності.
Потім желатин потрібно висипати в залізну каструльку або ємність і налити туди сто мілілітрів води, дати постояти десять хвилин до повного набрякання або на той час, який вказано в інструкції.
Каструльку з желатином поставити на повільний вогонь і нагрівати приблизно до сорока градусів. Желатин не повинен закипіти, але розчиняти треба до повного розчинення. Після цього потрібно дати желатину застигнути.
Печиво дістати з упаковки і перекласти у велику миску. Можна перемолоти печиво в “пил” в блендері, а можна його покришити руками на не особливо великі шматочки (це вже кому як подобається).
Коли желе застигло, з допомогою ложки відокремити його від країв посуду і витягти. Кладемо желе на обробну дошку і ріжемо на кубики приблизно три на три сантиметри. Перемішуємо всі кольори і кладемо в окрему миску.
У великій мисці за допомогою насадки віночка потрібно збити сметану і цукровий пісок або підсолоджувач до повної однорідності маси. Тонкою цівкою поступово додати желатин і знову збити.
Приготувати посуд, у якій буде зібрано торт. Це повинна бути глибока салатниця округлої форми або силіконова, але обов’язково глибока форма. Шматочками округлої форми нарізати фрукти.
Застелити форму харчовою плівкою і викласти. Потім дати волю фантазії і красиво по всій площі викласти фрукти. Зверху пошарово або упереміш викласти желе різних кольорів. Акуратно залити масу зі сметани. Поверх викласти печиво і за допомогою ложки втопити його в рідині. Торт поставити в холодильну камеру до повного стывания, краще на ніч.
Вийняти торт з форми краще з допомогою великої тарілки, приклавши її до дна і перевернути її різким рухом.
Зберігати торт в холодильнику і подавати з компотом або соком.