Дуже симпатичні цукерки? Не хвилюйтеся )), можна легко зробити ще одну партію…
Інгредієнти
вершковий сир, м’який – 200 г | |
OREO – шоколадне печиво – близько 3 чашок подрібнене | |
темний шоколад або глазур – 100 г | |
білий шоколад – 1 плитка | |
блакитний барвник – кілька крапель | |
цукерки – стільки ж скільки цукерок трюфелів | |
для декору: | |
присипка – кульки”сніжок” | |
глазур для малювання – кольорова |
Не обов’язково “заморочуватися” і випікати десерт його. Можна просто змішати подрібнене печиво, сир і скачати кульки. Потім підморозити кульки і, вуаля, цукерки готові.
Покроковий рецепт
Печиво подрібнити качалкою або за допомогою блендера.
Додати до печива вершковий сир і добре вимісити тісто за допомогою ложки.
Сформувати кульки руками, викласти на деко або на дошку і прибрати в холодильник.
А поки… розтопити шоколад на водяній бані або в мікрохвильовій печі (він не повинен кипіти).
Дістати шоколадні кульки, одягнути на шпажку кульку і занурити кожен в розтоплений шоколад. (Шоколад я попередньо підфарбувала, додавши блакитний харчовий барвник). Відразу обсипте цукерку присипкою (в моєму випадку це маленькі кульки – декор), поки шоколад на трюфелі не застиг.
Після того, як шоколад на кулях застиг, беремо цукерку (опору на чому буде стояти наш трюфель), змащуємо верхівку шоколадом і «приклеюємо» наш блакитний «куля».
Залишилося найцікавіше і найскладніше)). Приготувати глазур з цукрової пудри, барвника і води (або купити готову в магазині), перекласти її в поліетиленовий пакет.
Куточки пакетів надрізати і, видавлюючи, прикрасити свої цукерки на свій розсуд. Наближається Новий рік і я прикрасила їх у зимовому «стилі». Трюфельні цукерки готові! Приємного апетиту!