Сочевичний салат з овочами і виноградом – цікавий і незвичайний пісний дієтичний салат.
Інгредієнти
виноград зелений без кісточок – 1 чашка | |
виноград без кісточок червоний – 1 чашка | |
зелена сочевиця – 200 г | |
червоний перець болгарський – один | |
огірок свіжий – один | |
горіхи – 1/2 чашки | |
пір’я зеленої цибулі – сім штук | |
приправи – за смаком | |
лимонний сік – 1/3 чашки | |
чорний перець – 1/4 ч. л. | |
сіль – 1/2 ч. л. | |
оливкова олія – 2 ст. ложки |
Цей сочевичний сільський салат готується з овочами і виноградом.
Природно, це незвичайне поєднання і рецепт може сподобатися не всім. Сочевицю можна замінити іншою улюбленою крупою. До смаку я б додала ще ніжного сирного сиру.
Покроковий рецепт
Промити ретельно виноград без кісточок, розрізати кожну ягоду навпіл.
До повної готовності відварити в невеликій каструлі промиту зелену сочевицю.
Огірок помити. Зняти з нього шкірку і дрібно порізати. Болгарський перець помити, видалити плодоніжку з насінням, нарізати кубиками.
Поставити на слабкий вогонь сковорідку, насипати в неї необхідну кількість горішків, обсмажувати декілька хвилин при постійному помішуванні без масла.
Підготувати велику сервірувальну тарілку, викласти на нього приготовану сочевицю, додати смажені горішки, а також виноград, розрізаний на половинки. Додати в салатник болгарський перець і огірочок. Додати дрібно нарізаний зелений лук. Можна за смаком додати улюблені приправи.
Приготувати заправку. Змішати оливкову олію, сіль, чорний мелений перець, лимонний сік. Заправити приготованою сумішшю салат із сочевиці, перемішати.
Подавати сільський сочевичний салат до столу. Приємного апетиту!