Сочевичний салат з овочами і виноградом

Сочевичний салат з овочами і виноградом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Промити ретельно виноград без кісточок, розрізати кожну ягоду навпіл.

До повної готовності відварити в невеликій каструлі промиту зелену сочевицю.

Огірок помити. Зняти з нього шкірку і дрібно порізати. Болгарський перець помити, видалити плодоніжку з насінням, нарізати кубиками.

Поставити на слабкий вогонь сковорідку, насипати в неї необхідну кількість горішків, обсмажувати декілька хвилин при постійному помішуванні без масла.

Підготувати велику сервірувальну тарілку, викласти на нього приготовану сочевицю, додати смажені горішки, а також виноград, розрізаний на половинки. Додати в салатник болгарський перець і огірочок. Додати дрібно нарізаний зелений лук. Можна за смаком додати улюблені приправи.

Приготувати заправку. Змішати оливкову олію, сіль, чорний мелений перець, лимонний сік. Заправити приготованою сумішшю салат із сочевиці, перемішати.

Подавати сільський сочевичний салат до столу. Приємного апетиту!