Раджу не переборщувати з начинкою, інакше вона витече.
Інгредієнти
Борошно – 3-4 склянки тісто | |
Яйця – 2 шт. тісто | |
Цукор – 1 склянка тісто | |
Сода – 1 ч. л тісто | |
Сир – 300 гр. начинка | |
Яйця – 2 шт. начинка | |
Сметана – 1 ст. л. начинка | |
Манка – 2 ст. л начинка | |
Цукор – 2 ст. л начинка | |
Сіль – за смаком начинка |
Сочники, приготовані за цим рецептом, смаком схожі на молочні коржики. Ніжні по консистенції, відмінно поєднуються з чаєм і молоком
Покроковий рецепт
Яйця з цукром збити міксером або виделкою, поступово внести в масу борошно з пекарським порошком;
Замісити липке тісто, загорнути його в харчову плівку і прибрати в холод на 20 хвилин.
Розігріти духовку до 180 º с. Для начинки змішати: сир, манку, яйце, цукор і сметану. Для того, щоб начинка була пишною, відокремити білок від жовтка і ретельно його збити. Білкову масу обережно вмішати в сирну начинку. Залишився жовток збовтати виделкою і відкласти, він стане в нагоді для обмазування соковитою
Дістати з холодильника охолоджене тісто. Відірвати невеликий його шматочок розкачати. Потім, вирізати з нього коло. Якщо тісто дуже липке, можна додати ще борошна. Заготовки зручно вирізати чашкою, так вони виходять невеликі, їх зручно їсти.
На половину заготовки покласти начинку, накрити другою половиною тіста начинку зверху. Не варто класти багато начинки, вона витече.
Верх сочников, перед випіканням, змастити жовтком. Поставити випікати 20 хвилин при температурі 180 º с. Час випікання можна коригувати, якщо потрібно, в залежності від того, як сочники зарум’яняться.