За даним рецептом легко і просто приготувати чудові баклажани на зиму.
Інгредієнти
цибуля ріпчаста – 2 шт. | |
баклажани – 2 шт. | |
морква – 1-2 шт. | |
перець чорний мелений – щіпка | |
масло рослинне – 30мл | |
зелень – за смаком | |
перець червоний – за бажанням |
Якщо ви віддаєте перевагу замінити стандартний гарнір соковитими, смачними, легкими баклажанами, цей рецепт саме для вас.
Мультиварка – кухонні помічниця, завдяки якій, овочі зберігають всі корисні властивості, виходять м’якими, в міру підсмаженою. Пам’ятайте, що блюдо можна як консервувати, так і вживати відразу після закінчення гасіння. Я буду готувати для двох, з цього, обмежуся кількома синеньких красенів.
Так само, це блюдо можна використовувати в якості холодної закуски або теплого салату.
Покроковий рецепт
Підготуємо овочі. Промиємо і очистимо від шкірки.
Баклажани наріжемо часточками, потім соломкою. Гарненько посолити і відставимо на годину в бік. Необхідно дати стекти рідини, щоб не було гіркоти.
Цибуля нашинкуем дрібними кубиками, моркву.
Дно мультиварки змастимо промасленим кулінарної пензлем. Встановимо режим «Випічка». По закінченню години, необхідно гарненько віджати баклажани. Засипаємо в чашу і обсмажуємо протягом 10-12 хвилин в колишньому режимі. Додаємо інші овочі, перемикаємо на режим «Гасіння» і тушкуємо баклажани з овочами протягом 40 хвилин, періодично помішуючи.
Додаємо зелень і подаємо до столу. Це блюдо можна використовувати в якості холодної закуски або теплого салату.
Якщо ви вирішуєте закрити баклажани по даній рецептурі на зиму, то додайте 2 ст. л. оцту і загорніть в стерилізовані банки.
Приємного апетиту, харчуйтеся смачно і правильно, готуйте з душею!