Овочеві солодкі оладки приготовані з молодих кабачків.
Інгредієнти
Кабачок – 2 шт Бажано використовувати молоді кабачки | |
Яблуко – 2 шт Кисло-солодкі, щільні сорти | |
Яйце – 2 шт | |
Цукор – 2 ст. л. | |
Сіль – 1/3 ч. л. | |
Розпушувач – 1/2 ч. л. | |
Лимон – 1/2 шт Використовується лише цедра | |
Вода – 50 мл | |
Борошно – 1 ст. | |
Кориця – 1/3 ч. л. | |
Імбир свіжий – 5 г |
Кабачок продукт, що підходить для приготування і солоних і солодких страв. У сезон кабачків приготуйте ці легкі солодкі оладки. Яблучно-імбирний соус додасть кисло-солодкий смак з освіжаючої гостротою. Соус за бажанням можна розбавити йогуртом або сметаною. Тоді він набуде вершкові нотки.
Покроковий рецепт
Яблука розрізати на великі частини вирізавши коробочку з насінням.
Імбир нарізати на дрібні кубики. З половинки лимона зняти цедру і нашаткувати.
Скласти яблука, імбир, лимонну цедру в сотейник. Влити 50 мл води і всипати корицю. Тушкувати на середньому вогні під кришкою 5-7 хвилин до м’якості яблук.
Перекласти яблука в блендер і подрібнити в пасту. Перетерти через сито, позбавляючись від твердих частинок шкірки і цедри. Остудити соус.
Підготовлені кабачки натерти на дрібній тертці. Віджати, слив зайвий сік. Занадто сильно кабачки вичавлювати не потрібно.
Розбити до кабачків яйця. Всипати цукор, розпушувач, сіль. Пробити суміш блендером до однорідної маси.
Поступово ввести муку. Довести суміш до в’язкої консистенції.
Обсмажувати на сковороді з антипригарним покриттям на вогні середньої потужності. Виклавши на сковороду тісто, накрити її кришкою. Після того як оладки наполовину пропечуться, перевернути.
Дожаривая другу сторону, кришкою вже не накривати. Подавати оладки охолодженими разом з соусом.