Пиріжки, приготовані з начинкою з солодкого щавлю, виходять напрочуд смачними, а готується така випічка досить просто.
Інгредієнти
розпушувач – 1 ч. ложка | |
дрібна сіль – за смаком | |
дрібний цукровий пісок – 3 ст. ложки | |
питна гаряча вода – 120 мл | |
м’яке масло вершкове несолоне – 85 г | |
високоякісне борошно пшеничне – 280 г просеянная | |
свіжий щавель – 230 г | |
сирий жовток яєчний – для змазування |
Пиріжки, приготовані з начинкою з солодкого щавлю, виходять напрочуд смачними, а готується така випічка досить просто.
Покроковий рецепт
В миску середнього розміру влити гарячу воду, насипати третину цукрового піску і трохи солі, розмішати, з’єднати в окремому посуді розпушувач з просіяним борошном, перемішати. При безперервному помішуванні ввести ці сипучі компоненти у воду поступово, викласти в отриману борошняну суміш розм’якшене вершкове масло, після цього замісити густе тісто, загорніть його поліетиленом і на тридцять хвилин відправити в холодильну камеру.
Далі можна приступити до приготування начинки з щавлю, який потрібно заздалегідь промити і тонко нашаткувати, перекласти в будь-яку глибоку вільну посуд. Насипати залишився цукровий пісок, накрити посуд з щавлем кришкою або плівкою і залишити, щоб зелень пустила сік.
До 180 градусів прогріти духова шафа, підготувати велике деко, застелений промасленим пекарської папером, викласти тісто з холодильника, нарізати його на однакові частини, які, в свою чергу, потрібно скачати в невеликі колобки.
З кожного колобка розкачати тонкий круглий пласт, викласти в середину солодку начинку з щавлю, як тільки всі заготовки будуть готові, загорнути у них краю до центру, злегка прищипнув.
Перекласти пиріжки на деко, змастити їх краю збитим жовтком, потім запікати в духовці при сорока градусах.