Солодкий тарт з яблуками

Солодкий тарт з яблуками – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Приготувати прісне листкове рубане тісто. 100 г холодного масла натерти на крупній тертці, додати дрібку солі (для еластичності і кращої розкочування тіста), давати 200 г просіяного борошна вищого сорту. Все змішати. Краще це робити за допомогою вилки, так як вершкове масло від тепла рук швидко тане, і тісто вийде не «тієї» консистенції. Звичайно в «поплывшее» тісто можна додати ще борошна, але тоді випічка вийде жорсткою. Потім додати кілька ложок крижаної води (4-5 столових ложок, краще вводити частинами) і швидко замісити тісто (вже руками). Тісто відправити у морозильну камеру на 15 хвилин, загорнувши його в харчову плівку або поліетиленовий пакет. Потім витягнути, розкачати, викласти у форму (форма може бути будь-який: силіконової, залізної, керамічної або скляної, як у мене, змащувати її не потрібно). Підрізати надлишки тіста зверху ножем, наколоти виделкою, щоб при випічці воно не роздулося. Викласти вантаж (квасоля, горох, керамічні кульки), випікати вже розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин, накривши пергаментним папером.

Поки випікається пиріг підготуйте яблука. Гарненько промийте фрукт, очистіть від шкірки, видаліть насіння і наріжте скибочками (я використовую ось таку яблуко-різання).

Тепер приготувати заливку для яблучної начинки. Збийте в мисці виделкою 3 курячих яйця і близько 80 р цукру (а взагалі, кількість цукру регулюйте за смаком, в залежності від солодощі яблук).

Додайте 1 чайну ложку меленої кориці. Якщо ви не дуже любите яйця у випічці, можна додати кілька ложок будь-якого лікеру, щоб перебити їх смак. Перемішайте вилкою.

Яблука викладіть на напівготовий корж у формі квітки, залийте яєчної сумішшю, розподіливши її по всій поверхні.

Випікайте пиріг вже розігрітій до 180 градусів духовці 30-40 хвилин. Виходить ось такий гарний і простий пиріг з яблуками (див. фото). Перед подачею дати пирогу відпочити 10 – 15 хвилин. Приємного апетиту!