Солянка для зимового зберігання проста в приготуванні. Солянку в банках зручно зберігати, використовувати для швидкого приготування перших і других страв.
Інгредієнти
капуста – 1,5 кг | |
морква – 0,5 кг | |
цибуля – 0,5 кг | |
помідор – 0,5 кг | |
петрушка – 0,3 кг | |
масло пісне – 1 ст. | |
оцет 9% – 1 ст. | |
сіль – 3 ст. ложки | |
пісок – 3 ст. ложки |
Перш ніж приступити до приготування слід підготувати стерильні банки, почистити і зважити всі овочі. Кількість інгредієнтів в рецепті зазначено в чистому їх вазі.
Покроковий рецепт
Приготування солянки на зиму. Дрібно нарізаємо капусту, цибулю, помідори, моркву, петрушку. Ставимо варитися в емальованій каструлі, додавши в неї всі інші інгредієнти, крім оцту. Варимо 20-25 хвилин після закипання.
У процесі варіння вміст каструлі потрібно постійно перемішувати, щоб нічого не пригоріло. Вливаємо оцет за 2 хвилини до готовності. Можна використовувати оцтову есенцію розвівши її водою 1:9. Наповнюємо підготовлені стерильні банки гарячої солянкою і закриваємо металевими кришками машинкою.
Перевертаємо банки кришками вниз і вкриваємо теплою ковдрою. Після повного охолодження банки зберігають у прохолодному місці до моменту потреби.
Застосовую солянку з банок в якості холодного або гарячого другої страви, але я дуже люблю варити з такої солянки перше блюдо. Потрібно просто додати вміст банки в будь-м’ясний бульйон з картоплею і солянка готова.