Запечений сом в духовці під ніжною сирною скоринкою – це надзвичайно смачне, солодке блюдо. Виглядає дуже апетитно, готується просто. Сом виходить без річкового запаху і не дуже жирним.
Інгредієнти
Стейки сома – 6 шт | |
Твердий сир – 300 грам | |
спеції – за смаком | |
Масло – для змащення |
Ми звикли готувати смаженого сома. Якщо його запекти в духовці, вийде смачніше і швидше. Має сподобатися всім.
Покроковий рецепт
Рибку ріжемо, солимо, перчимо й залишаємо на час добре промаринуватися.
Викладаємо на змащене оливковою або кукурудзяною олією деко, компактніше. Трохи побризкати лимонним соком і змащуємо кукурудзяним або оливковою олією.
Твердий сир натерти на бурачную тертку. Посипати скибочки сома сиром.
Поміщаємо в розігріту духовку деко. Запікати 30 хвилин. Подавати на стіл бажано з білим соусом. Приємного апетиту.