Риба запечена з овочами

Риба запечена з овочами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ммм… риба.. як багато в цьому слові.. )))
Смачна, корисна, ароматна і красива..

Інгредієнти

Скумбрія – 2 рибки
Цибуля ріпчаста – 3 великі головки
Морква – 1 штука
Картопля – 6 штук дрібних
Соняшникова олія – 2-3 столові ложки
Майонез – 2-4 столові ложки
Сіль, спеції, зелень – За смаком
Лимонний сік – За смаком, але трохи

Як приготувати Риба запечена з овочами

Хочу поділитися рецептом ну дуже смачної риби з картоплею, морквою та цибулею, запеченої під фольгою. Особливо коли вона трохи охолоне, смак такий, аж не відірватися!
Процес готування нескладний, я постараюся максимально детально пояснити
Найчастіше, я готую скумбрію, бо це моя найулюбленіша риба у всіх її видах. Ну, плюс, вона мега корисна, в ній білок, який організм засвоює набагато легше, ніж курку/свинину/яловичину, а так само вітаміни, їх дуже багато, і корисні жири Омега-3 і Омега-6. Вони в нашому організмі просто незамінні, їм ради серце, судини, а особливо наш мозок.
Відразу зазначу, що жирна риба (але все в цьому жирі тільки користь!), можна і потрібно до неї додавати сік лимона в невеликій кількості, або якийсь соус з кислих ягід або гостреньку овочеву заправу, це вже на ваш смак 🙂
Отже, давайте почнемо.

Покроковий рецепт


Першим ділом, миємо і чистимо овочі. Картоплю в цей раз я порізала тонкими скибочками, цибулю можна півкільцями, а можна їх ще навпіл, вийдуть чверть-кільця. Моркву тремо на середній тертці. Картоплю я помістила в ємність і трохи змішала з майонезом, трохи присолила.
Я є щасливим володарем жароміцної скляної форми, тому готую все в ній.



Отже, тепер нам потрібно укласти шарами овочі. Форми наливаємо трохи олії, буквально 2-3 столових ложки, і додаємо трохи кип’яченої води, щоб наші овочі і риба не пригоріли і добре пропеклися, просочилися. Першим шаром йде весь цибулю (люблю, коли його багато, в поєднанні з рибою це нереально), його підсолюємо трохи, зверху викладаємо скибочки картоплі, повненьким таким шаром, трохи приминаем наші овочі, щоб лежали щільно. Далі, на картопляний шар лягає терта морква, теж її приминаем, і трохи підсолюємо. Можна залишити так, а можна, як я, покласти зверху ще один шар картоплі ( у мене просто залишилася “зайва”)
Овочі готові, хай поки трохи постояти в сторонці. Приступимо до нашої рибку!

Скумбрію потрібно промити, відрізати голову, прибрати плавці знизу і зверху (краще робити це ножицями), відрізати хвіст, розрізати черевце і гарненько все почистити. Прибрати нутрощі і акуратно видалити чорну плівочку, вона нам не потрібна, гірко і несмачно.
Потім, злегка натираємо всередині і зовні сіллю і спеціями (за смаком та бажанням), укладаємо поверх овочів. У мене після картоплі залишився “бульйон” з майонезу, я полила їм зверху рибу і овочі. Можна рибу просто окремо обмазати майонезом трохи, але краще не треба, інакше буде дуже жирно.
Тепер фінішна пряма! 🙂
Беремо фольгу, краще щільніше вибрати, і закриваємо всі нею, роблячи “будиночок”. Приминаем за формою країв, щоб наше “твір” добре було приховане і можна ставити в духовку. Вона у мене старенька, так що все на око. Ставлю в холодну духовку (так як форма зі скла) на середній вогонь, ближче до меншого, десь на 45-50 хвилин.
Аромат варто просто чарівний..

Готово! Обережно виймаємо, починаючи з країв відгинаємо фольгу (гарячий пар, акуратно!), і.. Приємного апетиту!