Відварити спагеті. Бекон (або панчетту, вона жирна грудинка) і карбонат нарізати на маленькі смужки. Обсмажити на оливковій олії.
Поки все це смажиться, приготувати соус. Порубати дрібно базилік.
Яйце змішати з вершками. Додати сир.
Посолити, поперчити, додати базилік. Гарненько перемішати.
У сковорідку з м’ясною нарізкою закинути спагетті. Перемішати. Смажити 2 хвилини.
Влити соус. Відразу вимкнути вогонь. Увага: Соус не повинен варитися! Готується соус сам безпосередньо від жару макаронів. Від високої температури сир плавиться, а яйця густішають, але не згортаються і з’єднуються з сиром. Просто перемішайте все, що знаходиться в сковороді і спагетті Карбонара готова.
Готувати пасту Карбонара дуже легко і це не займе у вас багато часу. Подавати Спагетті Карбонара тільки гарячим, відразу з запалі з жару. Тому краще це блюдо не готувати у великих кількостях. Приємного апетиту!