Закип’ятіть солону воду. Закиньте макарони і варіть до тих пір, поки вони не досягнуть стану аль-дент (трохи недоготовленные). Це, приблизно, від 7 до 9 хвилин, або у відповідності з інструкцією на упаковці.
3/4 склянки бульйону від спагетті вилийте в склянку для подальшого використання. Решту воду злийте, спагеті відкиньте на друшляк.
Між тим, нагрійте 1 столову ложку оливкової олії і вершкового масло у великій сковороді на середньому вогні. Закиньте гриби, приправити сіллю і перцем і готуйте до золотистого кольору близько 5 хвилин.
Додайте рубаний часник і решту 2 столові ложки вершкового масла. Продовжуйте готувати ще 1 хвилину.
Додайте в сковороду приготовані спагетті, відкладену воду і 1/2 чашки тертого сиру. Всі закиньте, готуйте і заважайте до тих пір, поки вода не випарується, а сир не розплавиться (близько 2 хвилин).
Додайте петрушку, спеції для спагетті і ще раз перемішайте.
Подавати спагеті з грибами в неглибоких чашах, присипати додатково тертим сиром кожну порцію.