Стегенця виходять золотистого кольору, ніжні, соковиті, потопаючі в ароматному, трохи гострий, соусі.
Інгредієнти
Стегно куряче – 1 кг | |
Молоко – 1,5 склянки | |
Майонез – 1 ст. л. | |
Часник – 2-3 зубки | |
Борошно – 1 ст. л. | |
Крохмаль – 1 ст. л. | |
Приправа Каррі – 1 ст. л. | |
Цукор – 1 ч. л. | |
Сіль – за смаком |
Цей рецепт викликав схвалення моїх вибагливих чоловіків: чоловіка і сина. Їм завжди хочеться чогось смаженого, жирного, смачненького, а я хочу, щоб вони харчувалися правильно. Цей рецепт – справжня знахідка: куряче м’ясо виходить ніжним, соковитим, пряним і ароматним. А оскільки готувати будемо в мультиварці, не треба довго стояти біля плити.
Покроковий рецепт
Підготуємо всі інгредієнти, стегно обмиемо, потім обсушим паперовим рушником.
Курку натираємо з усіх боків сумішшю з солі і приправи. Сильно солити не потрібно, щоб не згорнулися молоко в соусі. Часник нарізаємо пластинками і відправляємо до курки. Нехай поки постоїть , а ми займемося соусом.
У миску з молоком, додамо майонез ( додасть соусу деяку пікантність ). Кинемо дрібку , Карі,і цукор ( потрібен щоб соус не згорнувся великими пластівцями ). Перемішаємо. Поступово засипаємо неповну ст. л. крохмалю та борошна, гарненько збиваємо суміш.
Викладаємо стегно в каструлю, заливаємо соусом і ставимо гаситися на 1,5 години. Мультиварки у всіх різні, тому уточнюю режим гасіння.
Перші 30 хвилин – температура 110 градусів, другі 30 хвилин – 100 градусів, протягом 30 хвилин – 90 градусів.
Готову страву дістаємо з мультиварки і подаємо з гарніром, соус можна подати окремо. Ідеальний гарнір – розсипчастий рис.
Приємного апетиту!