Стручкова квасоля в бальзамічний оцет

Стручкова квасоля в бальзамічний оцет – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Стручкова квасоля – це недостиглі стручки квасолі звичайної. Її ще називають спаржевої або зеленою квасолею. В Європі стручкова квасоля не рідкість і користується повагою у самих знаменитих ресторанах.

Інгредієнти

Квасоля стручкова – 2 чашки
Вода – 1 ст. л.
Часник – 2 зубчики
Бальзамічний оцет – 2 ст. л.
Базилік – жменя (листя)
Сіль – за смаком
Мелений чорний перець – за смаком
Мигдальні горіхи – 2 ч. л. (шматочки)
Сир пармезан – 1-2 ст. л.

Як приготувати Стручкова квасоля в бальзамічний оцет

При приготуванні зеленої квасолі спаржевої грубі кінці обрізають, простіше всього це зробити після її варіння. Я обрізаю кінці кулінарними ножицями. Мала теплова обробка квасолі дозволяє зберегти в ній вітамін С і каротин, які містяться саме в стручках. Якщо порівнювати стручкову квасолю з горохом або іншими бобами, наявність білка і амінокислотний склад схожий з білком м’яса.

Сьогодні світові відома жовта стручкова (французька) і зелена квасоля. Незважаючи на те, що білка в жовтому сорті найменше, в ній більше вітамінів. На відміну від зеленої квасолі, жовта (її ще називають масляною) менш калорійна. Після приготування вона більш м’яка і красива при подачі, так як зберігає свій жовтий колір.

Взагалі я дуже люблю спаржеву квасолю. У магазинах, найчастіше ми бачимо її в замороженому вигляді або у консервованому. Я з неї готую безліч страв. Зелену квасолю можна варити, готувати на пару, запікати в духовій шафі під різними соусами, додавати в супи, омлети або в різні салати. Сьогодні розповім вам, як приготувати пряну зелену стручкову квасолю в бальзамічний оцет з часником. Ви можете пофантазувати і додати насіння кунжуту, кедрові та/або інші перемелені горішки, улюблені приправи або заправити все соусом. Страва йде як самостійне, у вигляді салату чи можна подати на гарнір до м’яса.

Покроковий рецепт

У стручкової квасолі (при необхідності) видалити жорсткі кінці за допомогою кулінарних ножиць. Сковороду розігріти, закинути зелену стручкову квасолю, додавши при цьому трохи води.

Смажити зелену квасолю близько 3 – х хвилин. Потім додати 2 столові ложки бальзамічного оцту, 2 зубчики подрібненого часнику (можна видавити через чеснокодавку) і дрібно нарізаного листя базиліка. Смажити все протягом 1-ої хвилини, потім додати за смаком чорний мелений перець і морську сіль. Вимкнути вогонь. Готову зелену квасолю викласти на блюдо, посипати 2 чайними ложками нарізаного мигдалю і 1-2 столовими ложками тертого сиру пармезан.

Гарним доповненням до цієї страви буде червоний перець або гострий соус. Приємного апетиту!