Студентське печеня в горщиках

Студентське печеня в горщиках – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Відмінний і простий вечерю!

Інгредієнти

куряче філе – 2 шт.
картопля – 4-5 шт.
цибуля – 0,5 шт.
морква – 0,5 шт.
сіль – за смаком
томатна паста – 1 ст. л.
сметана – 2 ст. л.
вода – 1 стакан

Як приготувати Студентське печеня в горщиках

Будь-яка господиня врешті-решт стикається з такою проблемою, як нічого приготувати! Спекотне являє собою обсмажене м’ясо, укладене шарами з гарніром і соусом. М’ясо може бути будь-якого типу(кролик,курка, свинина), гарніром може служити будь-якого типу крупи,картоплю, а соус можна зробити буквально з того,що є в холодильнику! Один тільки майонез може стати чудовим соусом! Однак соуси можуть бути: томатний, грибний, з хріном, гірчицею, до білого м’яса ідеально підходить сметанний і лимонний. Додавати до жаркого можна овочі, гриби і навіть фрукти сушені або свіжі. Найпопулярнішим овочем є картопля, після нього йдуть кабачки, перець, томат, цибулю і моркву.

Покроковий рецепт

Куряче філе нарізаємо невеликими кубиками, можна використовувати не тільки грудку, але і стегно, головне вирізати кістки. Маринуємо м’ясо сіллю,часником і спеціями для м’яса . Накриваємо пакетом і відправляємо на 20 хвилин у холодильник промаринуватися.

Чистимо і нарізаємо картоплю середніми кубиками.

Нарізаємо дрібно цибулю,натираємо на крупній тертці моркву ,додаємо трохи масл і обсмажуємо до рум’яного кольору.

Слідом додаємо томатну пасту, сметану, цукор, сіль, перець і трохи розбавляємо водою і даємо закипіти і трохи загуснути.

Починаємо викладати шари і першим викладаємо м’ясо.

Слідом заливаємо засмажкою.

Вкриваємо картоплею і повторюємо всі верстви знову.


В кінці доливаємо води,але не до країв, 1/4 склянки на горщик буде достатньо. Накриваємо кришкою і відправляємо в розігріту духовку на 1,5 години до готовності картоплі. Через годину можна відкрити кришку і дати підрум’янитися, а також можна натерти сир.

Дістаємо горщики з духовки і подаємо до столу! Приємного апетиту!