Суничне варення з мятою (пятихвилинка)

Суничне варення з мятою (пятихвилинка) – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти

Суниця – 1 кг (або полуниці)
Цукор – 2 ст. л.
М’ята – 2 ст. л. свіжої м’яти (можна сушеної), дрібно посіченою
Вода – 2 ст. л. (за необхідності)

Як приготувати Суничне варення з м’ятою (п’ятихвилинка)

Суниця (польова полуниця) – ароматна ягідка яскраво-малинового кольору. Суниця дуже корисна ягода, містить багато вітаміну С, органічні кислоти, ефірні олії, дубильні речовини, мікроелементи і фітонциди. Як кажуть в народі, щоб отримати порцію важливих вітамін, необхідно з’їсти за рік хоча б 1 склянка свіжої лісової суниці. З цієї ягода виходить ароматний компот, чудові джеми і запашне варення.

Корисні поради для приготування варення:
– Готувати варення треба не окислюється посуді в невеликій кількості.
– Щоб ягоди вийшли ніжні треба варити 5 хвилин, потім повністю остудити, повторити процес і лише на третій раз їх повністю доварити до готовності.
– Якщо хочете, щоб варення загусло, можна додати трохи лимонного соку.
– Дотримуйтесь співвідношення цукру і ягід, в іншому випадку при малій кількості цукру варення забродить, а при великому – засахариться.
– При варінні слідкуйте за кольором варення, якщо він занадто бурий – ви переварили варення, або варили його на сильному вогні.
– Для зберігання варення бажано використовувати невеликі скляні банки (ємність – 0,5-1,0 л).

Для варіння варення бажано взяти широку каструлю з товстим дном.

Покроковий рецепт

Суницю (або польову полуницю) очистити, помити під проточною холодною водою, дати стекти.

Перекласти ягоди в каструлю, засипати цукром і поставити в холодильник на ніч, для того щоб вона пустила сік.

На наступний день злити ягідний сік в широку каструлю з товстим дном.

Поставити сік на вогонь і варити до моменту закипання (весь цукор повинен розчинитися).

У сироп висипати нашу суницю (або польову полуницю) і варити на слабкому вогні 5 хвилин, при цьому знімаючи утворилася пінку. Заважати дуже-дуже акуратно, не пошкоджуючи при цьому ягоди. Потім вимкнути вогонь і дати охолонути ягоді. Далі знову поставити каструлю на вогонь, варити 5 хвилин, знімаючи пінку. Потім всі ще раз остудити.

Повторити процес 3-ий раз. Додати січену м’яту, перемішати, варити ще 1 хвилину, потім вимкнути. Дати варенню повністю охолонути. Перелити варення у вже стерилізовані банки (кришки теж стерилізувати). Закрити пластмасовою кришкою і зберігати в холодильнику до півроку.

Якщо Ви плануєте зберігати варення поза холодильника і більш тривалий термін (1 рік): заливайте в банки гаряче варення і закривши кришкою, перевернути банки догори дном. Дайте охолонути в такому положенні. Правильно зварене варення зберігає аромат ягід, а так само корисні вітаміни, які так необхідні взимку! Приємного чаювання!