Суп 3D з галушками-дієтичний, душевний, делікатний

Суп 3D з галушками-дієтичний, душевний, делікатний – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Суп з галушками популярне блюдо в Литві. Такий суп подобається і дорослим, і дітям.

Інгредієнти

Цвітна капуста – 250 р. можна заморожену
Картопля – 2 шт.
Морква – 1 шт.
Цибуля – 3 шт. 2 шт. на бульйон, 1 шт. в суп
Курка – одна ціла або 1 кг кісток для бульйону
Манна крупа – 4 ст. ложки
Яйце – 1 шт.
Сіль – за смаком

Як приготувати Суп “3D” з галушками-дієтичний, душевний, делікатний

Осінь – час яскравих, ароматних супчиків. Особливо в дощову похмуру погоду я люблю готувати суп «Три Де». Надзвичайно делікатний, безсумнівно дієтичний і неймовірно душевний суп литовського походження. І їдять його всі мої три де, тобто три дитенка. Десятимесячная дівчинка-дочка, тому що суп цей надзвичайно корисний. Двоє хлопчаків, яким так подобаються галушки, що вони їдять цвітну капусту, забувши, що вони її взагалі не їдять…. До речі, галушки я волію робити з манки, манні галушки. Тому що це мамині галушки. Завдяки їм супчик і здобуває свою душевність, до ніжному аромату овочів додається аромат дитинства. Заглянеш в тарілку, а там ніби сонечко розлилося. Бути може і мої дорослі діти стануть згадувати мамин супчик. Як же приготувати таку красу?

Покроковий рецепт

Необхідно відварити курячий бульйон. У кожної господині є свої секрети приготування курячого бульйону, так що можете готувати на свій розсуд. Скажу лише, що на виході необхідно отримати 1-1,5 літра готового бульйону. Сама я зазвичай роблю так. Разделываю курку на 8 частин і кладу в каструлю. Заливаю холодною водою і поставити на сильний вогонь. Коли вода закипить – зливаю. Курку промиваю холодною водою (цей процес називається бланшировка). Знову заливаю в каструлю холодну воду 5 літрів і ставлю тепер вже на тихий вогонь. Посолити краще відразу, так бульйон вийде більш насиченим. У процесі варіння обов’язково знімаю піну. Варити години півтори. За 5 хвилин до закінчення варіння досолити за смаком. За бажанням після бланшування можна покласти в бульйон пару очищених цибулин, моркву. Знявши бульйон, процідити його.

Цибулю дрібно ріжемо і обсмажуємо на сковороді.

Моркву тремо на дрібній тертці і додаємо до цибулі. Пасеруємо до м’якості.

Заздалегідь готуємо тісто для галушок. У мисочці збиваємо з сіллю яйце, додаємо манку, перемішуємо. Якщо вам подобаються галушки жорсткіше, залиште так. Якщо хочете більш ніжні галушки – додайте трохи води. Тісто для галушок має постояти мінімум 10 хвилин.

Картопля очищаємо. Як тільки вже проціджений бульйон закипить, картоплю нарізаємо кубиками і опускаємо в бульйон.

Кольорову капусту розбираємо на суцвіття і опускаємо в суп через 5 хвилин після картоплі.

Великі галушки робляться за допомогою двох чайних ложок. Галушки поменше можна опускати і однією ложечкою. Просто в першому випадку галушки вийдуть круглими, а в другому плоскими. Отже, зачерпываете тісто і опускаєте в киплячий бульйон, одну за одною.
Перекладаємо з сковороди в каструлю обсмажені цибулю і моркву. Варимо суп ще 5 хвилин і вимикаємо. Залишаємо настоятися під кришкою хвилин на 10.
За бажанням можна в порційні тарілки додати свіжої зелені. Для більшого аромату можна покласти трохи вершкового масла. Подавати можна без хліба. Приємного апетиту!