М’ясні кульки в супі притягнуть до столу і молодших членів сім’ї.
Інгредієнти
Свинина – 500 гр | |
Цибуля ріпчаста – 2 шт | |
Картопля – 3 шт | |
Морква – 1 шт | |
Локшина або вермішель – 2 ст. л. | |
Лавровий лист – 2 шт | |
Сіль – за смаком | |
Перець чорний мелений – за смаком |
Для цієї страви можна використовувати будь фарш. З м’яса, риби або птиці, а можна змішати, наприклад, кілька видів м’яса. Такий супчик важко зіпсувати і інгредієнти можна змінювати. Використовувати різні овочі, крупу або макаронні вироби на ваш смак.
Покроковий рецепт
Ставимо на газ каструлю з водою, чекаємо, поки закипить. У цей час чистимо і ріжемо картоплю кубиками і запускаємо в киплячу рідину.
Поки вариться картопля, м’ясо прокручуємо з цибулею на м’ясорубці (через саму дрібну сітку). Додаємо сіль і чорний перець і ліпимо з отриманого фаршу кульки. Для того, що б фрикадельки ні розвалювалися і тримали форму фарш потрібно гарненько відбити. Робимо їх одного розміру за допомогою чайної ложки.
Запускаємо фрикадельки до картоплі. Також додаємо в бульйон, одну цілу цибулину (в кінці приготування потрібно буде витягнути її).
Чистимо моркву натираємо на дрібній тертці і теж відправляємо в суп. Варимо 15 хвилин.
Наступним кроком додаємо дрібні макарони (локшину або вермішель), помішуємо, щоб вони не злиплися і не приставали до дна. Продовжуємо готувати ще 10 хвилин.
На завершальному етапі приготування додаємо зелень, сіль, лавровий лист і через 5 хвилин смачний суп-локшина з фрикадельками готовий!