Для приготування цього супу краще брати заморожену капусту брокколі, так як в такому вигляді краще всього зберігаються всі вітаміни і мінерали.
Інгредієнти
М’ясо – 400гр Можна використовувати будь-яке м’ясо на ваш вибір – яловичину, свинину або курку. | |
Морква – 1шт Якщо дуже велика, можна половинку | |
Брокколі – 500гр | |
Макаронні вироби – 1/3 склянки Чим менше розмір, тим краще. Добре підходять зірочки. | |
Цибулина – 1шт | |
Часник – за смаком | |
Сіль – за смаком | |
Лавровий лист – за смаком | |
Перець – за смаком | |
Зелень – за смаком |
Це дуже легкий у приготуванні, але в теж час поживний і корисний супчик. Він готується відносно швидко, що дуже зручно у ритмі сучасного життя. Так як в цьому рецепті немає картоплі і овочі не страхуються на маслі, цей суп можна їсти всім, хто бажає схуднути або підтримувати себе у формі.
Покроковий рецепт
М’ясо помити, залити невеликою кількістю води, довести до кипіння. Злити воду, під проточною холодною водою промити м’ясо, вимити каструлю. Залити підготовлене м’ясо свіжою водою, додати лавровий лист і чорний перець горошком, поставити на вогонь.
Коли бульйон закипів, зняти пінку, якщо вона з’явилася, і додати очищену цибулину цілком. Варити 30-40 хвилин, в залежності від потужності плити.
Дістати з бульйону м’ясо і цибулину. М’ясо порізати на порційні шматочки, а цибулину викинути.
Моркву очистити, натерти на дрібній тертці і додати до бульйону разом з макаронами. Варити, періодично помішуючи, 10 хв.
Заморожені суцвіття брокколі викласти в друшляк і обдати окропом. Занадто великі частини розрізати ножем.
Додати брокколі і нарізане м’ясо в суп, посолити. Спеції можна використовувати будь-які на свій смак. Після того, як суп закипів, додати роздавлений в пресі часник, зелень і варити ще 5 хвилин.
Вимкнути плиту, дати супу настоятися 5 хвилин, потім можна подавати до столу.