Сирний суп з червоною квасолею

Сирний суп з квасолею не тільки поживною, але ще дуже смачне блюдо!

Інгредієнти

Червона квасоля – 800 г
Ріпчаста цибуля – 1 головка
Часник – 3 зубчики
Рослинне масло – 2-3 ст. л.
Зелений перець чилі – 20 г
Курячий бульйон – 6 склянок
Молоко – 6 склянок
Вершкове масло – 2 столові ложки
сир Чеддер – 3 склянки тертого
Борошно – 4 столові ложки
Рідкий дим – 1 чайну ложку
Перець чилі (мелений) – 2 столові ложки
Каррі – 1 чайна ложка
Кмин – 1 чайна ложка
Кайенский перець – 1/2 ч. л.
Сіль – за смаком
Мелений чорний перець – за смаком

Як приготувати Сирний суп з червоною квасолею

У цьому рецепті ви можете використовувати суху квасолю, попередньо замочивши його на ніч, а потім вже зваривши. А можете її замінити на готову консервовану квасолю у власному соку.

Покроковий рецепт

Червону квасолю відкиньте на друшляк і гарненько промийте. Відваріть до м’якості, попередньо замочивши ніч. Почистити цибулю, дрібно порізати, обсмажити на 2-3 столових ложках олії до прозорості. Потім додати дрібно порізаний зелений перець чилі.

Квасоля перекласти в каструлю, залити її курячим бульйоном, додавши мелений червоний перець, кмин, порошок каррі, кайенский перець, рідкий дим, сіль і перець. Закип’ятити, потім зменшити вогонь до середнього і варити протягом години, періодично помішуючи.

Після однієї години, додати молоко і 2 столові ложки вершкового масла. Кип’ятити на повільному вогні ще 30 хвилин.

Сир потерти на великій мисці, додати борошно.

Суміш перемішати, закинути в киплячий суп. Варити, постійно помішуючи, поки юшка не загусне до потрібної консистенції.

Квасолевий суп подавати до столу. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Том-ям, гаряче серце Таїланду