У цьому рецепті ви можете використовувати суху квасолю, попередньо замочивши його на ніч, а потім вже зваривши. А можете її замінити на готову консервовану квасолю у власному соку.
Покроковий рецепт
Червону квасолю відкиньте на друшляк і гарненько промийте. Відваріть до м’якості, попередньо замочивши ніч. Почистити цибулю, дрібно порізати, обсмажити на 2-3 столових ложках олії до прозорості. Потім додати дрібно порізаний зелений перець чилі.
Квасоля перекласти в каструлю, залити її курячим бульйоном, додавши мелений червоний перець, кмин, порошок каррі, кайенский перець, рідкий дим, сіль і перець. Закип’ятити, потім зменшити вогонь до середнього і варити протягом години, періодично помішуючи.
Після однієї години, додати молоко і 2 столові ложки вершкового масла. Кип’ятити на повільному вогні ще 30 хвилин.
Сир потерти на великій мисці, додати борошно.
Суміш перемішати, закинути в киплячий суп. Варити, постійно помішуючи, поки юшка не загусне до потрібної консистенції.
Квасолевий суп подавати до столу. Приємного апетиту!