Суп з лососем і сочевицею – чудове блюдо в обід

Інгредієнти
| Залишки від тушки лосося – 400 гр. | |
| Картопля – 2 шт. | |
| Цибуля – 2 шт. | |
| Морква – 1 шт. | |
| Сочевиця червона – 150 гр. | |
| Лавровий лист – 4 шт. | |
| Чорний перець – 1 ч. л. | |
| Сіль – за смаком |
Коли купуєте лосося цілком, при обробленні ніколи не викидайте хвости і голову – з них можна зварити чудовий рибний бульйон. А якщо взяти ще шматочок рибної тушки– так взагалі можна приготувати чудове і смачне блюдо. Наприклад, насичений, ситний суп з лосося та сочевиці.
Покроковий рецепт

1. Частини лосося (голова, хвіст і трохи філе) залити водою і зварити насичений бульйон. Це займе десь 40 хвилин.

2. Бульйон процідити. М’ясо лосося відокремити від кісток і поки відкласти в мисці.

3. Овочі помити, очистити. Картоплю і цибулю нарізати кубиками. Картоплю скласти в бульйон від риби і поставити на вогонь. Почекати поки закипить, зняти піну.


4. Моркву натерти на крупній тертці. Додати разом з цибулею до картоплі. Всипати сочевицю. Посолити, поперчити, додати лавровий лист.

5. Коли овочі і сочевиця будуть готові, додати шматки лосося і поварити ще 5 хвилин, щоб смаки змішалися.
