Супер шоколадний, неймовірно пахучий бісквіт!

Інгредієнти
| Борошно – 240 р. | |
| Цукор – 300 | |
| Сода – 1,5 ч. л. | |
| Розпушувач – 1 ч. л. | |
| Какао – 95 р. | |
| Яйця – 2 шт. | |
| Кефір – 150 мл | |
| Сіль – Щіпка | |
| Рослинне масло – 70 р. | |
| Окріп – 150 мл | |
| Ванілін – 0,5 пакетика |
Як спекти добрий бісквіт , давним-давно вже не для кого не загадка. Але ось як спекти бісквіт таким, щоб його не довелося додатково просочувати і він залишався довгий час соковитим, пористим і повітряним? На це питання ви знайдете відповідь у нашому рецепті. Шоколадний бісквіт можна використовувати для складання торта або подавати до чаю просто як самостійне ласощі.
Покроковий рецепт
готуємо тісто

З’єднуємо всі рідкі інгредієнти в мисці, все крім окропу! Починаємо збивати, краще це робити міксером, поступово збільшуючи швидкість.

Коли збили в об’ємну піну, продовжуючи збивати вливаємо окріп. Це робимо дуже акуратно і не поспішаючи, так як можуть зваритися яйця, а цього нам не потрібно. Вливаємо і відразу віником міксера на великій швидкості вмішуємо окріп в суміш.

В іншій чашці просіваємо сухі інгредієнти. Какао краще брати не звичайний магазинний по дешевій ціні, а взяти хороший, справжній, припустимо в кондитерському магазині. Чому це так важливо? Тому що смак бісквіта залежить від какао на 100%.

Перемішуємо, щоб сода і розпушувач рівномірно розподілилися в борошні.

Висипаємо суху суміш в рідку і перемішуємо міксером, на цьому етапі можна перемішати все в ручну, звичайним віником.
випікати близько 25 хвилин

Рівномірно розподіляємо за формами, краще випікати всі коржі окремо і одночасно. Це тісто не любить чекати. Ставимо в духовку, яка заздалегідь розігрілася. Включаємо 170 градусів і перші 25 взагалі не відкриваємо дверцята. Потім дивимося, якщо бісквіт виглядає готовим, підвелися шапочки, то перевіряємо зубочисткою серединку.

Після того як шоколадні бісквіти спеклися, вимикаємо духовку, відкриваємо дверцята і даємо постояти їм у такому вигляді 5 хвилин. Потім виймаємо, кладемо на грати шапочками вниз, знімаємо форму і даємо повністю охолонути.
збираємо тортик

Обрізаємо і збираємо торт або подаємо просто як кекс!
