Свинина по-сербськи, фарширована ковбаскою і сиром

Свинина по-сербськи, фарширована ковбаскою і сиром – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Фарширувати таку свинину можна не тільки ковбаскою, але і будь-якими овочами.

Інгредієнти

філе свинини – 200-300 грам
сіль – за смаком
паприка – 1/2 ч. л. можна менше
свіжа зелень – на розсуд
діжонська гірчиця – за смаком
сир твердих сортів – 50-70 грам
часник – пара зубчиків
копчена ковбаска – 50 грам
рослинна олія – 2 ст. л. для смаження

Як приготувати Свинина по-сербськи, фарширована ковбаскою і сиром

Дане блюдо відноситься до сербської кулінарії, де є багато чудових рецептів з м’яса. Приготувати таку свинину не складе труднощів, тільки потрібно хороші шматочки м’яса, прянощі, гриби і сир. Оптимальним варіантом до такої страви буде гарнір з овочів.

Покроковий рецепт

Візьміть м’якоть свинини і зріжте весь жирок з поверхні. Далі, розділіть філе на дві частини не дорізуючи її до кінця. В результаті вам потрібно як би розкрити філе на дві частини, але залишити невеликий шматочок недорезанным, щоб ці дві частини з’єднувалися, як книжечка.

Розкрийте отриману «листівку» з свинини повністю, покладіть «корінцем листівки» догори і пройдіться кілька разів молотком для м’яса. Тепер потрібно покласти начинку.

Візьміть трохи паприки, сіль і діжонську гірчицю і натріть м’ясо. Потім одну частину шматка покладіть нарізані зубчики часнику, тертий сир, копчену ковбаску, дрібно порізану і зелень. Закриваємо начинку другою половинкою філе і обробляємо краю молотком, як би запечатуючи периметр. (Для надійності, рулетик можна зв’язати ниткою).

Зовнішню частину присмачую паприкою і злегка солимо.

Обсмажуємо м’ясо на сковорідці…
Для початку наливаємо масло і кладемо зубчик часнику і трохи чекаємо, щоб часник почав віддавати аромат, а масло прогрілося. Потім часник витягуємо і на цьому ароматній олії обсмажуємо з кожного боку до готовності і апетитною скоринки фаршироване м’ясо.

Даний пункт є додатковим, але якщо хочете, ви можете спробувати зробити так зване фломбе, тобто фломбировать м’ясо. Для цього потрібно близько чарки коньяку і трохи уміння. Коли м’ясо почне жовтіти потрібно налити в сковороду коньяк, який загориться (!) і почекати коли пари алкоголю повністю прогорять. Потрібно брати якісний напій для фломбирования. Тоді м’ясо придбає золотистий колір, а страва – дивовижний запах і додаткові смакові відтінки.