Фарширувати таку свинину можна не тільки ковбаскою, але і будь-якими овочами.
Інгредієнти
філе свинини – 200-300 грам | |
сіль – за смаком | |
паприка – 1/2 ч. л. можна менше | |
свіжа зелень – на розсуд | |
діжонська гірчиця – за смаком | |
сир твердих сортів – 50-70 грам | |
часник – пара зубчиків | |
копчена ковбаска – 50 грам | |
рослинна олія – 2 ст. л. для смаження |
Дане блюдо відноситься до сербської кулінарії, де є багато чудових рецептів з м’яса. Приготувати таку свинину не складе труднощів, тільки потрібно хороші шматочки м’яса, прянощі, гриби і сир. Оптимальним варіантом до такої страви буде гарнір з овочів.
Покроковий рецепт
Візьміть м’якоть свинини і зріжте весь жирок з поверхні. Далі, розділіть філе на дві частини не дорізуючи її до кінця. В результаті вам потрібно як би розкрити філе на дві частини, але залишити невеликий шматочок недорезанным, щоб ці дві частини з’єднувалися, як книжечка.
Розкрийте отриману «листівку» з свинини повністю, покладіть «корінцем листівки» догори і пройдіться кілька разів молотком для м’яса. Тепер потрібно покласти начинку.
Візьміть трохи паприки, сіль і діжонську гірчицю і натріть м’ясо. Потім одну частину шматка покладіть нарізані зубчики часнику, тертий сир, копчену ковбаску, дрібно порізану і зелень. Закриваємо начинку другою половинкою філе і обробляємо краю молотком, як би запечатуючи периметр. (Для надійності, рулетик можна зв’язати ниткою).
Зовнішню частину присмачую паприкою і злегка солимо.
Обсмажуємо м’ясо на сковорідці…
Для початку наливаємо масло і кладемо зубчик часнику і трохи чекаємо, щоб часник почав віддавати аромат, а масло прогрілося. Потім часник витягуємо і на цьому ароматній олії обсмажуємо з кожного боку до готовності і апетитною скоринки фаршироване м’ясо.
Даний пункт є додатковим, але якщо хочете, ви можете спробувати зробити так зване фломбе, тобто фломбировать м’ясо. Для цього потрібно близько чарки коньяку і трохи уміння. Коли м’ясо почне жовтіти потрібно налити в сковороду коньяк, який загориться (!) і почекати коли пари алкоголю повністю прогорять. Потрібно брати якісний напій для фломбирования. Тоді м’ясо придбає золотистий колір, а страва – дивовижний запах і додаткові смакові відтінки.