Набридли котлети? Чому б не приготувати котлету на кістки, підсмажити на грилі цілий стейк зі свинини. Гарантія смачного і швидкого вечері забезпечена.
Інгредієнти
Свинина – 2 шт. (м’ясо на кістці, «котлета» | |
Ріпчаста цибуля – 1 головка | |
Соєвий соус – 2 ст. л. | |
Оцет яблучний – 2 ст. л. | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Перець горошок – 3-5 шт. | |
Табаско – за смаком |
Проходячи повз м’ясного прилавка магазину, подумала «А чому б на вечерю не зробити барбекю?» Дуже простий і хороший маринад, кілька рухів на кухні і страва готова. Звичайно, з цим барбекю приготованому на мангалі не зрівнятися, але все ж..приємно і смачно.
Покроковий рецепт
Стейк свинини промити, укласти в ємність. Полити яблучним оцтом.
Додати соєвий соус.
Додати півкільцями цибулю, спеції, кілька крапель табаско. Перемішати. Солити м’ясний стейк не треба, так як достатнього того, що Ви залили його соєвим соусом. Ось і весь маринад. Все перемішати і поставити в холодильник на годинку-другу.
І ось стейк зі свинини дочекався свого часу. Перед приготуванням необхідно трохи змочити шматок м’яса в рослинному маслі. Починати смажити потрібно при максимально можливій температурі гриля. Перед початком процесу (на любителя) ще раз поперчити. Обсмажувати м’ясо 2-3 хвилини з кожного боку.
Потім довести до готовності на слабкому вогні, змінюючи за бажанням орієнтацію смуг гриля. Для більшого аромату, так і моїх смакових принципів, обсмажила маринований цибулю тут же на грилі. Аромат вийшов чарівний, не гірше ніж у лісі за шашличком!
М’ясо подавати гарячим з обсмаженою цибулею і гарніром. Приємного апетиту!