Інгредієнти
Свиняча шийка – 1,2 кг | |
Ріпчаста цибуля – 3 головки | |
Часник – 3-5 зубчиків | |
Сік апельсиновий – 250 мл (2 апельсина) | |
Сік лайма – 30 мл (1 лайм) | |
Приправа – 1 столова ложка (насіння гірчиці, паприка, кмин) | |
Рослинна олія – 2 столові ложки | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком |
Покроковий рецепт
Вичавити сік апельсина і лайма.
Цибулю і часник почистити, дрібно нарізати.
На рослинному маслі посмажити до прозорості цибулю і часник (на слабкому вогні близько 5 хвилин). Додати приправу для м’яса (або свої улюблені спеції), сіль, свіжовичавлений апельсиновий сік і сік лайма. Суміш закип’ятити, зняти з вогню.
М’ясо посолити з усіх боків, викласти у вогнетривку форму. Вилити у форму цитрусово-цибульний соус.
Запікати м’ясо 15 хвилин при температурі 200 градусів. Потім зменшити температуру в духовці до 180 градусів і запікати до готовності приблизно 1-1,5 години (потрібно заглядати іноді в духовку і поливати м’ясо соусом з форми для утворення рум’яної скоринки).
Готовність м’яса можна перевірити, зробивши глибокий надріз ножем в середині шматка. Якщо соку немає, ви пересушили м’ясо, якщо сік прозорий м’ясо готове до вживання, якщо сік рожевий – запікайте ще. Моє м’ясо ще не готове, сік рожевий (див. фотографію). Якщо м’ясо почне горіти, накрийте його пергаментним папером і продовжуйте випікати.
М’яса дати трохи відпочити (достатньо 10 хвилин). Нарізати свинячу шию скибочками, подавати обов’язково з цитрусово-цибульним соусом. Приємного апетиту!