Пряна свинина в ананасовому маринаді – соковита і смачна вирізка з простим і пікантним гарніром.
Інгредієнти
Свиняча вирізка – 400 г | |
Ананасовий сироп – опціонально | |
Паприка – 1 ч. л. | |
Сіль – за смаком | |
Печериці – 100 г | |
Соєвий соус – 2 ст. л. | |
Білий перець мелений – щіпка | |
Зелень – невеликий пучок |
Свиняча вирізка з ананасовому маринаді – смачне і просте у приготуванні блюдо економ-сегмента. Інгредієнти для маринаду прості і напередодні свята знайдуться у багатьох хазяєчок.
Покроковий рецепт
Для початку, потрібно свинячу вирізку натерти сіллю і залишити на п’ять хвилин маринуватися.
Залити м’ясо ананасовим сиропом з-під консервованих ананасів. Це відмінний варіант для святкового меню, коли ананаси використовуються для приготування салатів, а сироп, як правило, завжди залишається і виливається. Додати в маринад білий перець. Відправити м’ясо в холодильник на півгодини, як мінімум, а краще всього – на цілу ніч.
Замариноване м’ясо змастити соєвим соусом.
Нарізати гриби кружечками, посипати сіллю і перцем. Викласти на подушку з грибів замариноване м’ясо і натерти свинячу вирізку паприкою.
Посипати страву зеленню, в даному рецепті – це зелений молодий часник. Відправити свинячу вирізку в духову шафу, розігрітий до 180 градусів, накривши форму фольгою. Орієнтуватися потрібно на розріз м’яса – світлий, з рожевим відтінком. Не слід пересушувати вирізку, так як вона стане жорсткою.
Соковита, ароматна і ніжна свиняча вирізка готова! Тепер потрібно лише нарізати м’ясо на шматочки і подавати на подушці з запечених грибочків. Ідеальним доповненням до страви стане томатний або сметанний соус. Приємного апетиту!