Котлети в тісті з булгуру

В оригінальному рецепті готується з булгуру дрібного помелу з яловичим фаршем. Можна експериментувати з розміром крупи, а також змішувати кілька видів м’яса для фаршу.

Інгредієнти

М’ясний фарш – 500 гр
Цибуля – 2 шт. Беремо великі цибулини
Смажений арахіс – 100 гр Можна замінити волоським горіхом
Петрушка – 1 пучок
Дрібний булгур – 2 склянки
Манна крупа – 1 склянка
Яйце – 1 шт.
Пшеничне борошно – 3 столові ложки
Томатна паста – 1.5 столові ложки
Зіра – 1 чайна ложка

Як приготувати Котлети в тісті з булгуру

Одне з найпопулярніших страв у народів Середньої Азії. Відмінно виглядає на святковому столі. Можна подавати в якості основного блюда, доповнивши овочевим гарніром. Котлети добре переносять зберігання в морозильній камері, що виручає у ситуаціях з несподівано гістьми, які наскочили.

Покроковий рецепт

Приготуємо тісто. В окремій ємності змішаємо булгур, манну крупу, 0.5 чайної ложки солі. Заллємо 2 склянками гарячої води. Накриємо кришкою. Залишимо на 20 хвилин.

Відкриємо кришку. Додамо томатну пасту, яйце, борошно, зіру. Ретельно вымешаем тісто. Накриємо плівкою “в контакт”. Відправимо відпочивати в холодильник.


Займемося начинкою. Обсмажуємо цибулю на рослинній олії. Додаємо фарш, смажимо до готовності.


Нарізаємо петрушку, дробимо арахіс. Змішуємо з фаршем.

Формуємо котлетки. Кладемо на долоню невелику частину тіста (трохи більше волоського горіха в діаметрі).


Пальцями іншої руки рівномірно розподіляємо тісто по долоні.

Викладаємо фарш.




Закриваємо тісто навколо фаршу.

Обсмажуємо з усіх боків у великій кількості рослинного масла.

Вуаля!

Інший варіант – відварити в підсоленій воді (кидати вже в киплячу).

Можна заморозити, залишивши чекати свого зоряного часу.

Приємного апетиту!

Дивіться також:  Свинина в соєвому соусі з лимонами