Рибні котлети на вершках

Ніжні рибні котлети з вершками

Інгредієнти

Філе хека – 400 грам
Яйце – 1 шт
Вершки – 100 грам або 3-4 столові ложки
Тостовий хліб – 5-6 шматочків
Часник – 2 зубки
Панірувальні сухарі – 2 столові ложки
Сіль, перець, рибна приправа – за смаком

Як приготувати Рибні котлети на вершках

Яловичі, свинячі, курячі і рибні котлети, тепер невід’ємне страва нашої кухні, яке давно придумали винахідливі Французи. Але спочатку котлети готувалися на кісточці, щоб була можливість є її руками.

І ось з появою столових приладів змінилися види котлет і способи їх приготування. Котлети є дуже популярним блюдом, і не даремно займають особливе місце, як у повсякденному житті так і на святковому столі.

Покроковий рецепт

Для початку підготуємо філе хека, попередньо очистивши його від луски і відокремивши його від хребта. Потім, вже підготовлене філе, необхідно пропустити через м’ясорубку, щоб отримати фарш.

Замочити м’якуш тостового хліба у вершках, за необхідності також пропустити через м’ясорубку.

Вбити яйце, подрібнити часник через чеснокодавку, всипати рибну приправу. Сіль, перець за смаком так як не у всіх приправах присутній сіль. І гарненько перемішати.

Якщо фарш виявився занадто сухим, варто додати трохи вершків, за рахунок цього котлети будуть більш соковитими. Якщо навпаки, додайте трохи панірувальних сухарів і знову перемішайте.

З отриманого фаршу сформуйте котлети і обваляйте їх у панірувальних сухарях.


Викладіть котлети в попередньо розігріту сковороду і обсмажте з кожного боку до утворення золотистої скоринки.

Ось такі чудові котлетки вийшли. Краще всього їсти гарячими з вершково-шпинатним соусом. Приємного апетиту!!

Дивіться також:  Котлети з фаршу щуки