Свинячий шашлик в маринаді з лука виходить соковитим і м’яким
Інгредієнти
Свинина – 1 кг | |
Цибуля – 3 шт. | |
Чорний перець – 1 ч. л. | |
Коріандр – 1 ч. л. | |
Сіль – за смаком. |
Літо – це час не тільки відпусток, канікул у школах, але, безсумнівно, і походів на природу. Наша сім’я дуже любить вибиратися на природу. А який же похід на природу без запеченого м’яса на мангалі. У своєму житті ми перепробували величезна кількість маринадів. Але на даний момент вибрали, як нам здається, самий кращий. При цьому він найпростіший. Адже не дарма кажуть, все геніальне – просто. В цьому маринаді з смуті один дуже важливий компонент – це цибуля. А всі інші приправи не грають ролі для маринування, тільки для різноманітності смаку.
Покроковий рецепт
1. Свинину нарізати порційними шматками. Шматки повинні бути середнього розміру – не надто маленькі, щоб не пересмажились, і не занадто великі, щоб не дуже довго готувалися.
2. Цибулю помити, очистити від лушпиння і нарізати півкільцями. Не рекомендую різати дуже дрібно, потім доведеться м’ясо довго віддирати від цибулі. Для маринаду потрібно, щоб лук був соковитим
3. Скласти м’ясо і цибулю в каструлю, додати приправи.
4. Гарненько цибулю пом’яти руками. Поставити в холодильник маринуватися хоча б на добу, але краще – на двоє.
5. Цибулю, до речі, не викидайте. Я його завжди смажу і виходить дуже смачна добавка до шашлику!
6. Нанизати шматки свинини на шампури і смажити на мангалі, періодично перевертаючи.
І ось що у нас виходить…
Приємного апетиту!