Відварна куряча грудка для салату у нас підготовлена, вона вже охолола, можна приступати до подрібнення продуктів. Перекладаємо куряче м’ясо без кістки на обробну дошку, нарізаємо у формі дрібних кубиків-шматочків. Курячу нарізку переправляємо в миску.
Починаємо подрібнення фруктів – яблука і апельсини. З яблука потрібно зрізати шкірку, нарізати у формі кубиків. Додаємо яблучні кубики в миску. З апельсина також зрізаємо кожурку, захоплюючи білу частину. Видаляємо перегородки і насіння. Нарізаємо очищений апельсин кубиками.
Чорнослив (попередньо потрібно залити окропом, а потім обсушити на тканому рушник) нарізаємо смужками. Перекладаємо подрібнений чорнослив до інгредієнтів в миску.
Сир твердих сортів (типу Російського або голландського) подрібнюємо, скориставшись теркою з середніми отворами.
До інгредієнтів в миску, додаємо трохи консервованого зеленого горошку або кукурудзи. Заправляємо салат майонезом і починаємо перемішувати.
Апетитний салат з куркою, апельсином і чорносливом готовий! Подаємо до столу в загальному салатнику або викладаємо в креманки і подаємо порційно. Приємної трапези!