Святковий курячий салат з апельсином і чорносливом

Святковий курячий салат з апельсином і чорносливом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Відварна куряча грудка для салату у нас підготовлена, вона вже охолола, можна приступати до подрібнення продуктів. Перекладаємо куряче м’ясо без кістки на обробну дошку, нарізаємо у формі дрібних кубиків-шматочків. Курячу нарізку переправляємо в миску.

Починаємо подрібнення фруктів – яблука і апельсини. З яблука потрібно зрізати шкірку, нарізати у формі кубиків. Додаємо яблучні кубики в миску. З апельсина також зрізаємо кожурку, захоплюючи білу частину. Видаляємо перегородки і насіння. Нарізаємо очищений апельсин кубиками.

Чорнослив (попередньо потрібно залити окропом, а потім обсушити на тканому рушник) нарізаємо смужками. Перекладаємо подрібнений чорнослив до інгредієнтів в миску.

Сир твердих сортів (типу Російського або голландського) подрібнюємо, скориставшись теркою з середніми отворами.

До інгредієнтів в миску, додаємо трохи консервованого зеленого горошку або кукурудзи. Заправляємо салат майонезом і починаємо перемішувати.

Апетитний салат з куркою, апельсином і чорносливом готовий! Подаємо до столу в загальному салатнику або викладаємо в креманки і подаємо порційно. Приємної трапези!