Святковий салат «Оселедець під шубою» з яблуком і яйцем

Святковий салат «Оселедець під шубою» з яблуком і яйцем – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Погодьтеся, що жодне застілля не обходиться без популярного рибного салату з використанням оселедця. Спробуйте ще одну варіацію цього класичного салату.

Інгредієнти

Картопля – 2 штуки
Морква – 2 штуки
Буряк – 1 штука
Філе оселедця – 1 штука
Цибуля ріпчаста – 1 штука
Сіль – за смаком
Цукор – 1 ч. ложка
Оцет яблучний – 1 ч. ложка
Майонез – 100 гр

Як приготувати Святковий салат «Оселедець під шубою» з яблуком і яйцем

В рецепті використовуються традиційні продукти для оселедця під шубою: відварені картоплини, морква, буряк, цибуля і, звичайно ж, філе солоної оселедця. Дані інгредієнти, як прийнято в цьому салаті, укладаються шарами. Крім перелічених компонентів в салатному блюді використовуються відварні курячі яйця і зелене яблуко. Поєднання цих інгредієнтів робить оселедець під шубою з пікантним смаком. Обов’язково запишіть цей рецепт в свій кулінарний блокнот, оскільки він різноманітить ваше святкове меню і знайде своїх шанувальників. Для популярної оселедця під шубою відваріть заздалегідь картопляні бульби, моркву і буряк. При варінні коренеплоди приправте сіллю. Також потрібно відварити курячі яйця. Відварені інгредієнти обов’язково остудіть, а потім очистіть. Про те, в якому порядку укладати шари салату, розповідається докладно і з фото в нижчеподаному рецепті.

Покроковий рецепт

Очищений картопля подрібнюємо на крупній тертці. Розміщуємо одно у відповідному салатнику картопляний шар.

Змащуємо його майонезом. Зручно зробити сітку з майонезу, зрізавши куточок упаковки.

Замаринуем для салату цибулю. Подрібнюємо цибулину, додаємо по чайній ложці солі і цукру. Доливаємо оцет, перемішуємо.

На картопляний шар поміщаємо цибулевий.

Філе оселедця нарізаємо шматочками. Розміщуємо рибний шар. Додаємо «горошини» майонезу.

Наступний шар – з натертої моркви.

Потім послідує шар з подрібненого на тертці зеленого яблука.

Натираємо курячі яйця. Викладаємо з них шар. Змащуємо його майонезом.

Завершальний шар робимо з натертого буряка. З цього шару також проходимся майонезом.

Прикрашаємо оселедець під шубою за своїм бажанням. Даємо салату просочитися, а потім подаємо на святковий стіл. Приємного апетиту!