Погодьтеся, що жодне застілля не обходиться без популярного рибного салату з використанням оселедця. Спробуйте ще одну варіацію цього класичного салату.
Інгредієнти
Картопля – 2 штуки | |
Морква – 2 штуки | |
Буряк – 1 штука | |
Філе оселедця – 1 штука | |
Цибуля ріпчаста – 1 штука | |
Сіль – за смаком | |
Цукор – 1 ч. ложка | |
Оцет яблучний – 1 ч. ложка | |
Майонез – 100 гр |
В рецепті використовуються традиційні продукти для оселедця під шубою: відварені картоплини, морква, буряк, цибуля і, звичайно ж, філе солоної оселедця. Дані інгредієнти, як прийнято в цьому салаті, укладаються шарами. Крім перелічених компонентів в салатному блюді використовуються відварні курячі яйця і зелене яблуко. Поєднання цих інгредієнтів робить оселедець під шубою з пікантним смаком. Обов’язково запишіть цей рецепт в свій кулінарний блокнот, оскільки він різноманітить ваше святкове меню і знайде своїх шанувальників. Для популярної оселедця під шубою відваріть заздалегідь картопляні бульби, моркву і буряк. При варінні коренеплоди приправте сіллю. Також потрібно відварити курячі яйця. Відварені інгредієнти обов’язково остудіть, а потім очистіть. Про те, в якому порядку укладати шари салату, розповідається докладно і з фото в нижчеподаному рецепті.
Покроковий рецепт
Очищений картопля подрібнюємо на крупній тертці. Розміщуємо одно у відповідному салатнику картопляний шар.
Змащуємо його майонезом. Зручно зробити сітку з майонезу, зрізавши куточок упаковки.
Замаринуем для салату цибулю. Подрібнюємо цибулину, додаємо по чайній ложці солі і цукру. Доливаємо оцет, перемішуємо.
На картопляний шар поміщаємо цибулевий.
Філе оселедця нарізаємо шматочками. Розміщуємо рибний шар. Додаємо «горошини» майонезу.
Наступний шар – з натертої моркви.
Потім послідує шар з подрібненого на тертці зеленого яблука.
Натираємо курячі яйця. Викладаємо з них шар. Змащуємо його майонезом.
Завершальний шар робимо з натертого буряка. З цього шару також проходимся майонезом.
Прикрашаємо оселедець під шубою за своїм бажанням. Даємо салату просочитися, а потім подаємо на святковий стіл. Приємного апетиту!