Тайське блюдо з курячого фаршу з лаймом

Тайське блюдо з курячого фаршу з лаймом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

У сковороді середнього розміру, нагріти 2 столові ложки рослинної олії. На розпеченій олії обсмажити 2 подрібнених зубчики часнику, 1 чайну ложку подрібненого імбиру (можете спробувати замінити свіжий імбир сухий, але збільште кількість) і 1 головку ріпчастої цибулі, дрібно нарізаного лука. Смажити все на не великому вогні, поки цибуля не стане напівпрозорим (приблизний час смаження – 4 хвилини). Потім додати 400 г курячого фаршу і смажити 2-3 хвилини, поки він наполовину не приготується. Не забувайте періодично фарш помішувати. (Звичайно, якщо вам не хочеться возитися з фаршем і крутити його, можна куряче м’ясо дрібно порізати, не забороняється. Але саме в таиском рецепті страва готується з курячим фаршем).

У цю ж сковороду, в фарш, додати 2 чайні ложки цукру піску, 4 столові ложки рибного соусу, 4 столові ложки води, 2 столові ложки соєвого соусу. Все перемішати і продовжувати готувати, поки фарш не дійде до повної готовності, варясь в цьому маринаді. Після того, як фарш повністю приготуватися, вимкніть вогонь і додайте дрібно нарізаний зелений лук і рубану кинзу.

Готову страву збризнути соком лайма і відразу перемішати, щоб сік рівномірно розподілився. Подавати тайське блюдо з курячого фаршу з лаймом, виклавши на плоске блюдо і прикрасивши часточками лайма. На гарнір найкраще підійде рис, але за бажанням можете подавати з чимось іншим. Приємного апетиту!