Тюфтелі в соусі
Інгредієнти
Цибуля ріпчаста – 1шт | |
Морква – 1шт | |
Фарш свинина і яловичина 50 на 50 – 500г | |
Рис – жменя | |
Сметана – 400г |
Домашні тефтелі люблять усі — і дорослі і діти. М’які, завдяки рісу, нудяться у вершковому соусі, вони ідеальні і такими гарнірами як картопляне пюре, макарони, гречана каша. Пропонуємо рецепт класичних м’ясних тюфтельок з соусом на основі сметани
Покроковий рецепт
Цибулю чистимо, дрібно рубаємо і обсмажуємо до золотистого кольору на вершковому маслі
Моркву чистимо, натираємо на середній тертці і відправляємо до цибулі
Коли морква стане м’якою, додаємо сметану. Доводимо до кипіння і вимикаємо вогонь
Відварюємо білий рис до напівготовності, охолоджуємо. Промивати рис після варіння не потрібно.
З фаршу руками робимо невеликі м’ясні кульки однакового розміру. Викладаємо їх на жароміцний посуд і поливаємо соусом з цибулі, моркви і сметани. Відправляємо в духовку на 180 градусів на 35 хвилин. Страва подається гарячим. При бажанні можна заморозити частину порцій тюфтельок разом з соусом, в подальшому залишиться тільки розігріти їх в мікрохвильовій печі або на плиті, і смачне домашнє блюдо буде готово