Смачні тюфтельки з фаршем і цвітною капустою

Тефтелі – страва для любителів м’яса і овочів. Завдяки кольоровій капусті, маленькі котлетки стають більш ніжними і підходять як дорослим, так і дітям.

Інгредієнти

Цвітна капуста – половина качана
Фарш – 0,7 кг
Ріпчаста цибуля – 1 шт.
Часник (зубчик) – 4 шт.
Морква – 2 шт.
Яйця – 1-2 шт.
Вершки – 70 гр.
Сіль – за смаком
Мелений чорний перець – за смаком

Як приготувати Смачні тюфтельки з фаршем і цвітною капустою

Тефтелі – це не просто м’ясні кульки, до складу яких входить рис або інший допоміжний інгредієнт. Багато народів вважають це блюдо своїм коханим, але у кожної національності свій рецепт і особливі продукти для приготування тефтелькою. Наприклад, ви не могли не чути про шведські фрикадельки. Дуже смачне і найулюбленіша страва всіх шведів. Тюфтельки смажать, тушкують, парять, запікають, ці невеликі грудочки здатні прикрасити навіть святковий стіл.

Якщо до цього ви чули тільки про тюхтельки з м’яса і рису, пропоную спробувати тефтелі, до складу яких входить кольорова капуста. Це свого роду експеримент, але позитивний, смачний і запам’ятовується.

Отже, почнемо.

Покроковий рецепт



Спочатку потрібно підготувати необхідні інгредієнти. Капусту очистити від листя, замочити в холодній воді на 10 хвилин. Почистити моркву і цибулю.

Капусту цвітну розрізати, половину необхідно нашаткувати невеликими кубиками.

До дрібно нарізаної капусти додати фарш з нашаткованої половинкою цибулі, все ретельно перетерти виделкою, додати сіль і перець.

До отриманої маси влити вершки і вбити одне яйце. Вершків або сметани взяти, приблизно, 70 грам. Важливо, щоб маса була не рідкою. Кількість вершків попереднє, залежить від густоти. Консистенція отриманої маси не повинна бути рідкою, а навпаки досить пружною.

Дивіться також:  Смажене мариноване мясо кози (козлика)

Далі фарш добре вимішати, краще руками, він повинен бути пружним і щільним.

Сформувати невеликі тюфтельки. Для зручності, можна використовувати миску з водою, в якій необхідно мочити руки, а після робити котлетку.

Тефтелі обсмажити на олії до скоринки з кожної сторони. Далі перемістити обсмажені капустяні кульки в каструльку.

У сковороду, де були тефтелі, помістити половинку цибулини, дві натерті або дрібно нарізані моркви і видавити часникові шматочки і обсмажити. Отриманої заправкою полити тефтелі, додати пів склянки гарячої води або бульйону. Гасити 15-20 хвилин у мікрохвильовій печі або на газу.

Тюфтельки виходять смачними і дуже соковитими. Як гарнір можна використовувати картоплю, рис або гречку.

Приємного апетиту!