Пісні тефтелі з гречки та печериць

Пісні тефтелі з гречки і печериць – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ситні тефтелі з гречки і печериць виходять дуже ситними і надзвичайно смачними, а вживати їх можна в піст або під час дієти.

Інгредієнти

високосортний борошно пшеничне – 200 г просеянная
крупа гречана – 230 г найкращої якості
мелений чорний перець – за смаком
масло рослинне – чотири столові ложки
печериці – 120 г
морська сіль кам’яна – за смаком
свіжі гілочки кінзи – чотири штуки
великий салатний цибуля – одна штука
густа паста томатна – п’ять ст. ложок або пюре з помідорів, подрібнену в блендері

Як приготувати Пісні тефтелі з гречки та печериць

Ситні тефтелі з гречки і печериць виходять дуже ситними і надзвичайно смачними, а вживати їх можна в піст або під час дієти.

Покроковий рецепт

До повної готовності відварити добре промиту гречку, потім її злегка посолити і охолодити, порубати дрібно очищену цибулину, перекласти її в гаряче масло і обсмажувати при періодичному помішуванні приблизно три хвилини.

Що ж стосується печериць, то їх попередньо потрібно промити в прохолодній воді і розкласти на кухонному рушник, щоб вони підсохли, потім гриби нарізати пластинами або кубиками невеликого розміру і відправити на сковорідку.

При періодичному помішуванні готувати компоненти в сковорідці ще хвилини три, потім перекласти гриби з цибулею в миску з гречкою і збити до стану пюре блендером.

Гречану масу з грибами трохи посолити, потім приправити перцем, насипати половину порції борошна, добре перемішати суміш і сформувати з неї кульки невеликого розміру.

Обваляти ці кульки в паніровці з рештою борошна і обсмажувати декілька хвилин з усіх боків у гарячому маслі. Влити в сковорідку суміш, приготовану з томатної пасти, солі і невеликої кількості питної гарячої води, перемішати. Якщо вам не подобається паста, можна в блендері подрібнити помідори і замінити пасту.

Томити гречані тефтелі з грибами в томатному соусі вісім хвилин під кришкою, потім перекласти їх на блюдо, присипати рубаною кінзою і відразу подавати до столу.