Тефтелі з грибами з фаршу індички – просте блюдо з доступних інгредієнтів. Рецепт підійде для тих, хто стежить за фігурою, так як тефтелі запікаються в духовці.
Інгредієнти
Для фаршу: | |
Фарш індички – 800 г *можна замінити на курячий | |
Яйце куряче – 1 шт або 2 маленьких велике | |
Цибуля ріпчаста – 1 велика головка | |
Гриби – 200 г гливи або печериці | |
Сіль – за смаком | |
Перець чорний – за смаком | |
Для соусу: | |
Томат паста – 2 чайні ложки | |
Сметана – 3 столові ложки |
Тефтелі – це кульки з м’ясного фаршу. Практично, в кожній кухні світу існує рецепти схожих страв, тому приготування тефтелькою відрізняється різноманіттям.
Хочу поділитися рецептом тюфтельок з фаршу індички з грибами. Щоб тефтелі не здавалися сухими, раджу приготувати їх в соусі.
Покроковий рецепт
Готовий фарш з індички викласти в глибоку миску. Головку великого ріпчастої цибулі, почистити, крупно порізати, подрібнити в блендері, додати в миску з фаршем індички. Гриби (в моєму випадку гливи) дрібно порізати, перекласти в миску. Додати 1 велике куряче яйце. За смаком посолити, поперчити.
Все добре вимісити. Фарш для тефтелькою з індички готовий.
Змочити руки водою (це необхідно, щоб фарш не прилипав до рук). Зачерпуючи ложкою фарш, руками сформувати тефтелі. Викласти тефтелі з грибами в вогнетривке блюдо.
Приготувати сметанно-томатний соус. В чаші змішати 2 чайні ложки томат пасти і 3 столових ложки сметани жирністю 25 %.
Соусом полити наші тюфтельки з грибами.
Запікати тефтелі з грибами в духовці при температурі 180 С близько 30 хвилин. Приємного апетиту!