Тефтелі з вершково-томатною підливою, в духовці

М’ясні тефтелі – відмінне блюдо. Смачне і ситне, особливо з соусом. Їх можна приготувати не тільки на сковороді, але і в духовці.

Інгредієнти

М’ясний фарш (яловичина+свинина) – 600 гр.
Рис – 1/3 ст.
Картопля (середній) – 1 шт.
Цибуля ріпчаста (великий) – 1 шт.
Сіль – за смаком
Перець чорний мелений – за смаком
Яйце куряче – 1 шт.
Олія – для змащування форми
Для соусу
Томатна паста – 1 / 2 ст. л.
Сметана – 2 ст. л.
Вода – 2 ст.
Борошно – 1 ст. л. з горбом
Спеції – за смаком
Рослинна олія – 2 ст. л.
Зелень – за бажанням

Як приготувати Тефтелі з вершково-томатною підливою, в духовці

М’ясний фарш краще готувати з яловичини і жирної свинини, при цьому другий повинно бути значно менше ніж першої. Щоб тефтелі вийшли м’якими і соковитими, потрібно додавати трохи картоплі. Часник додається за бажанням.

Покроковий рецепт

У м’ясний фарш додати перемелений на м’ясорубці картоплю і цибулю. Посипати сіль і перець.

Рис відварити до напівготовності і додати до м’яса. Розбити яйце і вимісити фарш.

З фаршу зліпити тюфтельки, розміром з тенісний м’яч. Укласти їх на рясно змащений маслом деко і відправити в духовку на 20 хвилин. Температура – 200 градусів.

Для приготування соусу взяти склянку прохолодної води, всипати борошно і спеції, добре перемішати.


Влити рідину в сковороду з розігрітим маслом. Покласти томатну пасту і сметану. Помішуючи, тримати на вогні.

Перемішати соус і додати подрібнену зелень. Проварити соус 3 хвилини.

Покласти готові тефтелі і згасити під кришкою ще 5 хвилин.

Готові тефтелі. Подавати до столу з гарніром.

Дивіться також:  Свинячі тефтелі, фаршировані сиром