Тефтелі в томатно-сметанною заливці

Тефтелі дуже універсальне блюдо, підходить до будь гарнірів. У поєднанні фаршу з рисом виходять соковитими, ніжними і ароматними.

Інгредієнти

Фарш – 800-1000гр.
Рис – 1 склянка
Цибуля – 1 шт.
Морква – 1шт.
Томатна паста – 2-3 ст. л.
Масло рослинне для обсмажування
сіль, перець, спеції – за смаком
часник – 2-3 зубки
сметана – 2 ст. л.

Як приготувати Тефтелі в томатно-сметанною заливці

Залишилось у мене трохи магазинного фаршу, на котлети мало, гречаники вже готували, от і згадала, що можна і приготувати тефтельки. Вони хоч і з рисом, але підійдуть на вечерю до будь-якої каші, макаронів або картоплі. А завдяки томатно-сметанною заливці, просто тануть у роті.

Покроковий рецепт

Миємо й відварюємо рис до готовності. Змішуємо його з фаршем, додаємо сіль, перець, спеції.


Цибулю ріжемо кубиками, моркву і часник тремо на тертці. Додаємо сметану, томатну пасту, сіль, перець і заливаємо водою, перемішуємо, це наша заливка.


На розігріту з олією сковорідку викладаємо у вигляді кульок або котлет фарш з рисом. Добре скочуються, якщо попередньо намочити в холодній воді долоні. Обсмажувати з двох сторін до скоринки, але не перестарайтеся, це не котлети.
Скласти в глибоку сковороду або каструлю, і кожен ряд поливати заливкою.
Накрити кришкою, на середньому готувати до закипання, потім зменшити вогонь і тушкувати до готовності цибулі і моркви.


Подаємо до столу як самостійне блюдо або з гарніром, у мене макарошки.
Приємного апетиту!

Дивіться також:  Їжачки з яловичини з рисом