Перець фарширований фаршем і рисом

Перець фарширований фаршем і рисом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Головне завдання вибрати плоди яскраві, пружні і без пошкоджень. Будемо готувати класичний рецепт, з фаршем і рисом.

Інгредієнти

М’ясо свинини – 1,5 кг
Рис – пів склянки
Болгарський перець великий – 6 шт
Томатна паста – 3 ст. л
Сметана – 3 ст. л
Лавровий лист – 3 шт
Цибуля ріпчаста – 6 шт
Морква – 2 шт
Вода – на-віч
Сіль – за смаком
Перець чорний мелений – за смаком
Часник – 2 зубчики

Як приготувати Перець фарширований фаршем і рисом

Сам по собі болгарський перець дуже барвистий овоч, завдяки цьому таке блюдо може прикрасити святковий стіл. Особливо якщо використовувати різнокольорові плоди як це роблю я.

Покроковий рецепт

Почнемо з приготування начинки. Поріжемо м’ясо і цибулю на шматочки.

Прокручуємо їх на м’ясорубці і додаємо у фарш сіль, чорний перець і подрібнений часник.

Далі відварюємо трохи рису до напівготовності, зливаємо воду і даємо йому охолонути.

Нарізаємо овочі для підливи.

Приступаємо до роботи з самим перцем. Обрізаємо плодоніжки, вичищаємо все зайве всередині і промиваємо.

Наступним кроком висипаємо остиглий рис у фарш, перемішуємо і начиняємо їм наші перчики, утрамбовуючи начинку, що б не виникало порожнечі.

Обсмажуємо цибулю з морквою на сковороді або якщо готуєте в казані як я, відразу в ньому.

Викладаємо на обсмажені овочі перець, намагаємося ставити його вертикально в один ряд і заливаємо водою. Після того як закипить, зменшуємо газ.

Додаємо томатну пасту, сметану і лавровий лист. Готуємо близько години на повільному вогні.

Страва готова! Подаємо гарячим з підливою!