Хрусткі курячі котлетки

Хрусткі курячі котлетки – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Порадуйте ніжними курячими котлетами свою сім’ю.

Інгредієнти

Куряче м’ясо – 300 г
Ріпчаста цибуля – 1/2 ст. подрібненого
Зелений горошок – 0,5 ст.
Картопля – 1 шт. для пюре
Зелений перець чилі – 1 шт.
Коріандр – жменя листя
Панірувальні сухарі – 1/2 ст.
Борошно – 1/4 ст.
Яйця курячі – 1 шт. для кляру
Рослинне масло – 3 ст. л.
Сіль – за смаком
Вода – 1/2 ст.
Сир – 2 ст. л.

Як приготувати Хрусткі курячі котлетки

Надзвичайно смачні та хрусткі курячі котлетки можна зробити всього за 40 хвилин. Така страва підходить для вечірок або недільних обідів. Приготовані за цим рецептом котлетки можна запекти в духовці в тесті. Раніше для смаження я застосовувала лише курячі грудки, але сьогодні для цих цілей я купую м’ясо з кістками. У рецепті немає картоплі або хліба для зв’язки, як в більшості способів приготування котлет, але їх можна використовувати, якщо ви хочете зменшити кількість витрачається м’яса. При приготуванні можна взяти і інші овочі, такі як морква чи капуста.

Покроковий рецепт

Приготуйте перераховані інгредієнти.

Добре вимийте курку.

Покладіть птицю в каструлю або сковороду. Залийте пахтою. Якщо її немає, зробіть самі. Для цього змішайте 2 ст. л. сиру з половиною склянки води і залийте курку. Пахта зробить котлети соковитими і надзвичайно ніжними.

Поставте ємність з м’ясом на повільний вогонь і протушкувати до м’якості (приблизно 15 хвилин). Курка сама по собі виділяє багато вологи, тому не додавайте воду. Якщо рідини занадто мало, додайте воду.

Коли курка повністю готова, відкрийте кришку і дайте волозі випаруватися. Можна відрізати шматочок м’яса і спробувати його на готовність (використовуйте для цього вилку).

Коли курка повністю охолоне, видаліть кістки. Подрібніть м’ясо з допомогою блендера або дрібно наріжте. Я віддаю перевагу його рубати.

Потім додайте дрібно нарізану цибулю, коріандр, перець і сіль. Якщо ви віддаєте перевагу використовувати картоплю, можете додати пюре або терту моркву з дрібно подрібненої капустою.

Перемішайте добре складу. Потім додайте жменю манної крупи або сухарів.

Ретельно перемішайте склад до однорідної маси. Використовуйте борошно тільки по потребі. При перемішуванні, сік птиці і цибулі почне скріплювати складу.

Розділіть суміш на 8-9 кружечків і відкладіть їх в сторону. Якщо додаєте картопляне пюре, у вас повинно вийти 12 штук.

Збийте яйце і сіль у мисці. Можна приготувати склад з борошна з додаванням солі та води. Кляр не повинен бути дуже густим або рідким. Покладіть сухарі або манну крупу в миску. Занурте кожен гурток в кляр.

Обваляйте його в сухарях.

Повторіть процес занурення для всіх кульок: тісто/яйце, а потім сухарі. Відкладіть їх на 15 хвилин, щоб крихти набубнявіли. Обережно натисніть на кожну з котлет, включаючи боки.

Додайте 2 ст. л. олії на сковорідку. Потім повільно кидайте котлетки. Коли одна сторона стане золотистою, переверніть котлети. Додайте ще масла, щоб інша сторона добре підсмажилася.

Котлети сильніше зарум’яняться, якщо їх смажити в добре заповненої маслом сковороді. Але навіть не надто засмажене м’ясне страву буде дуже хрустким і смачним.

Подавайте курячу котлетку гарячої з кетчупом і спагетті.