У м’ясний фарш додати перемелений на м’ясорубці картоплю і цибулю. Посипати сіль і перець.
Рис відварити до напівготовності і додати до м’яса. Розбити яйце і вимісити фарш.
З фаршу зліпити тюфтельки, розміром з тенісний м’яч. Укласти їх на рясно змащений маслом деко і відправити в духовку на 20 хвилин. Температура – 200 градусів.
Для приготування соусу взяти склянку прохолодної води, всипати борошно і спеції, добре перемішати.
Влити рідину в сковороду з розігрітим маслом. Покласти томатну пасту і сметану. Помішуючи, тримати на вогні.
Перемішати соус і додати подрібнену зелень. Проварити соус 3 хвилини.
Покласти готові тефтелі і згасити під кришкою ще 5 хвилин.
Готові тефтелі. Подавати до столу з гарніром.