Це традиційне мексиканське блюдо готується дуже швидко і досить просто.
Інгредієнти
горіхове масло ароматне – за смаком | |
невеликий лайм – одна штука | |
чилі соус – 30 мл | |
ароматизована сіль харчова – за смаком | |
чорний перець середнього помелу – за смаком | |
будь-які спеції для страв з м’яса – 15 г | |
вирізка теляча – 500 г | |
зелень – при подачі |
Мексиканське блюдо можна приготувати дуже швидко, правда, попередньо телятину потрібно буде деякий час потримати в спеціальному маринаді з спецій, лаймового соку і соусу чилі. Далі мариновану телятину залишається лише обсмажити в сковороді з товстим дном, обсмажене м’ясо виходить дуже смачним, пікантним і ніжним.
Інгредієнти:
– горіхове масло ароматне (за смаком);
– невеликий лайм (одна штука);
– соус чилі (37 мл);
– ароматизована сіль харчова (за смаком);
– чорний перець середнього помелу (за смаком);
– будь-які спеції для страв з м’яса (17 р);
– вирізка теляча (480 г):
– салатні листя великі для подачі (за смаком).
Покроковий рецепт
Послідовність приготування:
Телячу вирізку дуже ретельно промити у великій кількості води, після цього викласти на блюдо і підсушити, потім нарізати довгими тоненькими смужками.
Відправити нарізану телятину в миску, додати перець середнього помелу, а також соус чилі, влити проціджений сік, попередньо віджатий з лайма. Насипати в цю ж посуд якісь спеції для м’ясних страв.
Після цього добре перемішати інгредієнти, накрити миску з м’ясом в гострому маринаді шматком харчової плівки або кришкою, після чого години на два відправити її в холодильник.
По закінченні вищевказаного часу підготувати якусь глибоку важку сковороду, влити в неї достатню кількість горіхового масла.
Як тільки масло стане дуже гарячим, в ньому обсмажити до рум’яного відтінку телятину, просочену гострим маринадом, потім перекласти приготоване м’ясо на блюдо. Присипати м’ясо січеною зеленню.
Подавати телятину, приготовлену по-мексиканськи, з рисом або запеченою картоплею.