Тірамісу Шарм

Тірамісу Шарм – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Сьогодні хочу поділитися з вами моїм рецептом Тірамісу, без сиру маскарпоне. Цей десерт дуже смачний і популярний, він стане незамінним на вашому святковому столі.

Покроковий рецепт

Отже, давайте підготуємо всі необхідні для десерту продукти: сметана, зефір, печиво, кава, коньяк, цукор, загусник і желатин.



Далі, приготуємо крем. Наріжемо невеликими кубиками зефір і змішаємо зі сметаною, додамо туди ванільний цукор і взобьем все блендером. Далі додамо загусник для сметани, добре перемішаємо. І поставимо в холодильник на 10 хвилин.


Поки крем остигає, розведемо 15 грам желатину в чашці окропу, даємо охолонути до теплого стану, і акуратно вливаємо в крем. Прибираємо крем в холодильник ще на 20 хвилин.

Тим часом готує наше кави. 1 пакетик чорного кава розводимо в окропі, додаємо 1 столову ложку коньяку. Даємо повністю охолонути, і переливаємо в тарілку.
*Десерт можна давати дітям, так як спирт при попаданні в окріп випаровується і залишається тільки смак коньяку.


Тепер починаємо викладати наше печиво в блюдо, попередньо вмокнуть печінка савоярді* на кілька секунд в кавово-коньячну суміш. Перед тим, як викладати тісто у форму, візьміть все ваше печиво і заздалегідь складіть його шарами в форму, щоб дізнатися, скільки точно вам знадобиться печива саме для вашої форми.
*Якщо у вас немає в магазинах печива Савоярді, його можна спекти самостійно (рецепт є в інтернеті) або замінити звичайним пісочним печивом.





Наступний крок – викласти мокре печиво в блюдо, полити його кремом, потім викласти наступний шар мокрого печива, також поливаємо кремом, далі третій шар печива і крем. Розрівнюємо ложкою крем і посипаємо через сито наше Тірамісу какао-порошком.

Залишаємо наш десерт в холодильнику на 2-3 години.

Блюдо готове до подачі на стіл. Приємного апетиту!